XXXXX

Özkök İşini Bilir


CHP’nin başına geçmesi muhtemel isimleri irdelediğim dünkü yazım ile ilgili son derece olumlu tepkiler aldığımı belirtmeden geçmeyeceyim. Hakan Sefa’nın her kesime eşit mesafede duruşu ile ilgili tespitimi örgüt temsilcilerinin tepkilerinden de net bir şekilde algıladım.
Sefa’nın yanı sıra, mevcut Başkan Muharrem Aydoğan ve Hüseyin Şahin şıkları da kendini güçlü bir şekilde hissettiriyor. CHP bu kongreye uzlaşarak gidecek muhtemelen. Liste savaşları beklemiyorum nedense.
Dün son anda gelen bir bilgi vardı, köşemde de çokça emin olarak yazdığıma sonradan pişman olduğum; “CHP’nin muhalifleri yemek yiyor” denildi. Mekanda Abdullah Yıldırım’ın görüldüğü duyumu da üstüne tuz biber oldu. Niye ihtimal verdim diye içten içe suçluluk hissetmedim değil. Ama olayın kahramanları ile ‘suçumu’ paylaşma hakkını buluyorum kendimde. CHP değil mi en sert parti içi muhaliflerini kongre zamanı can ciğer kuzu sarması vaziyette önümüze sunan!? Bir kez yapınca, yine neden olmasın diye insan kuşkuya düşüyor. Bizim mesleğimiz zaten kuşku, sorgulama üzerine inşa edilmiş. Yürüdüğümüz yollar hep kaygan. Dört mevsimi bir anda yaşatan olay ve kahramanlar!
Velhasıl; muhalif yemeği adı altında duyurulan, Hüseyin Şahin, Selami Değirmenci ve Abdullah Yıldırım’ı bu aralar bir araya getiren bir yemek yok anlaşılan. Olmaz diyemiyor insan, sebebi malum... Ama biz yanlış bilgi verdiğimizde düzeltme şansına sahibiz en azından! Siyasette bazı hataların düzeltilmesi o kadar kolay olmuyor...
Yine de hepimizin dikkatli davranması gerekir... Hata yapmamak değil önemli olan tekrarlamamak ve yeri, zamanı gelince yapılan doğru da olsa yanlış da sorumluluğunu almak.
Özkök’ten nereye geldik!
Esnaf Odası seçimleri ile ilgili yarış sürüyor demek zor. Özkök ve ekibi sahada da başka rakip görünmüyor. Görünmediği gibi ses seda da yok. Özkök’ü muhatap almama kararlılığı seziyorum. Göstermelik olur o iş ancak!
“Erken kalkan yol alır” demiş atalarımız! “Erken öten horozun başı kesilir” anlayışından hareket de muhtemel. Herkes yöntemini seçecek tabi. Kimi konuşmasıyla kazanır, kimi susarak! Söyleyecek doğru düzgün birşeyiniz yoksa susmak da en mantıklısı...

Muharrem Aydoğan ve yönetimi partiyi ilçe kongresine hazırlannıyor bir yandan... Delege listelerinde eksiklikler olduğu konuşuluyor... Askı süresi de bunun için zaten... Eksiklikler tamamlansın diye...
Aydoğan bir yandan çalışıyor diğer yandan atamasını sağlayanların, adaylığı konusunda vereceği kararı bekliyor olmalı... Bu arada kulislerde Nursel Erel’in ilçe başkanlığına adaylığı da konuşuluyor...
CHP her zamanki gibi aday adayları konusunda enflasyon yaşama geleneğini sürdürüyor...
Partinin zenginliği diye üstü örtülmeye çalışılır bu sıkıntıların da... Hiç o zenginliğin kongreye yansıtıldığı yaklaşımına destek verildiğini göremedik... Yine de göremeyeceğiz gibi geliyor dedim ya bana.

TERMİNAL’DE AYDINLANMA SIKINTISI
Sabah erken saatlerde İstanbul’a yola çıkan öğrenci ve çalışanların ilettiği bir sıkıntı. Sabah 05.00’da lambalar  sönüyormuş. Hava tam olarak aydınlanmadan yani. Bir saat kadar daha yanması ile ilgili talep var.

YORUM YAP