Sevginar Sali

Öğretmenler Günü

24 Kasım 2015 Öğretmenler Günü Kutlama Programı bugün saat 09.30’da çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunumuyla başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çelenk Töreni sona erecek. Program saat 13.30-14.00 saatleri arasında kokteyl ardından da Ertuğrul Gazi Ortaokulunda salon programıyla devam edecek. Salon programının içeriği ise şöyle; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Milli Eğitim Bakanlığının "Öğretmenler Günü Mesajı”, Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma, Emekli Öğretmenler adına konuşma, İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuşması, 24 Kasım Öğretmenler Günü sinevizyon gösterimi, "Sen Işık Oldun Öğretmenim” adlı şiirin okunması, Yemin Töreni, Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesi, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Öğretmen Marşı ve Öğretmenler Korosu Konseri ve kapanış.
***
Her öğretmenler günü aslında hayatımızda iz bırakan eğitimcilerin hatırlanmasına bir vesile. İzlerini belli günlerde hatırlamak mı, her daim taşımak mı daha önemli derseniz; ben ikincisinin daha değerli olduğuna inanırım.
Özel sohbetlerde kimi annelerin çocuklarının eğitimi ve öğretmeni konusundaki aşırı hassasiyetine şaşırıyorum. İlkokuldan liseye, hatta üniversite de dahil olabilir buna hiç velimin bir kıstas değerlendirmesine tabi tutulmadım. Annemin mesaisi sabah 08.30’da başlıyordu biz ablamla 06.30’da kalkıp hazırlanıp, okul servisimizi beklemeye koyulurduk. Ha bir de annemle babamı, çıkmadan önce uyandırırdık : )
Veli toplantılarının düzenlendiği ertesi gün sınıf öğretmeni, "Velisi toplantıya katılmayanlar ayağa kalksın” dediğinde, nöbetçi öğrenciler arasındaydık… Valla ilk ve ortaya hiç söylemiyorum bile, lise diplomam da üniversite de son derece başarılı sayılabilir.  Ya çok iyi öğretmenlerimiz vardı, ya da okumaktan başka çıkış yolumuz yoktu! İkinci şık daha gerçekçi…
Eğitim hayatım boyunca etkilendiğim öğretmenlerim tabi ki oldu… Okuldan soğutmasınlar o bile o kadar önemli ki : ) Hayatta bazen en iyisi herkesi kendi sorumlulukları ve tarzıyla baş başa bırakmaktır. Kimse bir diğerinin alanı ve işine gereksiz müdahalelerde bulunmazsa kişi öğrenci de olsa veli de öğretmen de yolunu son derece sağlıklı bir şekilde bulur.
Veli değilim ama bir zamanlar öğrenciydim. Geçmiş ve bugünkü tecrübemden yola çıkarak şunu söyleyebilirim; çocuğun içinde varsa alır başını gider. Yoksa ite kaka yol alır eğitim hayatı boyunca…
İnşallah tüm çocuklarımız iyi bir eğitim ve iyi öğretmenle hayata hazırlanma şansına erişir. Türkiye’nin tek şansızlığı eğitim sistemi üzerinde oynanan sevimsiz oyunlar… Oyun kurucuları değil, emrivaki oyunculuğa mahkûm edilenlerin başarılı olması dileğiyle…
İşinin hakkını vererek ve severek öğretmenlik vasfını taşıyanların günü kutlu olsun. Atatürk’ün izinde ve ışığında eğitim neferliğiniz daimi ve başarılı olsun.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE TEPKİ EYLEMİ
İstanbul Tabip Odası adına Dr.Fethi Bozçalı, bugün katledilen son meslektaşları ile ilgili düzenlemeyi planladıkları etkinliği duyurdu.  "İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliği tarafından, 24 Kasım 2015 Salı günü 12.30’da Silivri Devlet Hastanesi önünde yapılacak etkinliğe, tüm sağlık çalışanlarını, başta kadınları ve tüm halkımızın katılmasını bekliyoruz” diyen Bozçalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ne yazık ki 19 Kasım 2015 Perşembe günü, gene Samsun'dan bir başka cinayet haberi geldi. Kadın doğum uzmanı Dr. Aynur Dağdemir, birlikte çalıştığı kadın sağlık çalışanına yönelik şiddeti önlemeye çalışırken, kadına yönelik şiddetin kurbanı oldu ve vahşice öldürüldü. Öncelikle acılı ailesine, çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.
Tüm yurtta, sağlık çalışanları olarak, giderek salgın haline dönüşen sağlık çalışanlarına ve kadına yönelik şiddetin protesto edilmesi, ölümlerin önüne geçilmesi için acil önlemlerin alınması talebiyle bir araya geleceğiz.”

DÜZELTME
Gazetemizin dünkü sayısında yer alan bulmacada resimde de görüldüğü gibi Danamandra’nın geçmiş dönem muhtarı Emrullah Çakır sorulmuştur. Sorudaki eksikliği giderirken yeni dönem muhtarı Cengiz Çelik’e de görevinde başarılar dileyelim.

YORUM YAP