Sevginar Sali

Kara Mustafa çıkmazı...


Kara Mustafa Caddesi bölgedeki esnafların onayıyla İBB UKM’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı doğrultusunda tek yöne dönüştürüldü. Sonra itirazlar geldi. UKM’nin bir alt karar organı olan İBB UTK’dan (Ulaşım ve Trafik Komisyonu) çift yön uygulaması kararı çıktı.
Bölge esnafı arasındaki fikir ayrılığına bir de sakinlerin itirazları eklendi. Esnaflar tek yön uygulamasının ticari potansiyellerinde düşüşe sebebiyet verdiği inanışı ve gerekçesinden yola çıkarak, çift yön uygulamasına dönüşü talep ediyor. Işıklar dün bölge esnafıyla yeniden konu hakkında bir araya geldi. Çift yön ve de yol kenarında ceplerle beklentilere karşılık verme kararı alındı gibi. Çözüm olur mu? Mesele esnafların iş potansiyeline dayanınca çözüm arayışlarına ve çare sandıklarına insan çok itiraz edemiyor. Ama sürekli değişiklik, yol ve kaldırım yapımı buradaki iş gücünü tekrardan olumsuz yönde etkileyecektir. Tek yön uygulamasına alışıldı değiştirilmesi ile beklenen fayda bana çok mantıklı gelmiyor.
Şimdilik işler çift yön uygulamasına, yol kenarlarında cep uygulamalarına doğru gidiyor; sonuç nereye bağlanır zaman gösterecek.

HALK EKMEK’İN AKIBETİ…
Çok ince hesaptan anlamam. Anlasam belli olurdu zaten… De Silkent bünyesinde hizmet veren Halk Ekmek’in kapatılması ile ilgili sancı bariz. Işıklar beş yıl boyunca belediyeye maddi zararına rağmen kamuoyu yararını ön planda tutarak süreci sürdürdü, hatta savundu. Şimdi hizmeti sürdürmenin farklı çarelerini arayış içinde. Halk Ekmek hizmetinin Silkent değil ama ilçemizdeki fırıncılar aracılığıyla sürdürülmesi amaçlanıyor.
Süreç 10 Eylül’de fırıncılar derneğinin kongresinden sonra daha net olarak ortaya çıkacak. Halk Ekmek’in günlük olarak satışa sunduğu 6 bin ekmeğin özel fırınlar aracılığıyla normal fiyatların yüzde 20 oranında altında satışına imkan sağlayacak alt yapı konusu mecliste de değerlendirilecek.
Halk emek büfe işletmeciliğini de fırınların inisiyatifine bırakmayı amaçlayan Işıklar, yasal mevzuat, belediye ayağında tasarruf ve de özel sektör baskısı altında yeni dönemde önceliklerinin sıralamasını gözden geçirmek mecburiyetinde hareket ediyor. Popülizm ve halk kahramanlığının sınırları gibi maliyeti de var!

BANAZILI’NIN MEDYA İLE İMTİHANI
Çay bahçesinde Silivri siyasetinin farklı görüşteki isimleriyle sohbet etmenin bedeli tarafına ödetilmeye çalışırken Bulut Banazılı da meşhur olmanın yan etkilerini hissetmeye başlamıştır. Işıklar, AK Parti ilçe başkanlığına adaylığını ilan eden bu ‘cesur yürek’ kim diye merak ediyordu öğrenmiş anlaşılan.
Ahmet Ermiş’in haberine göre Cumartesi akşamı beş saate yakın Banazılı, Afşın Düğencioğlu, Özer Manavoğlu, Ayhan Ceylan, Semih Ayeş’in aralarında bulunduğu isimler Başkan Işıklar’ın da yer aldığı ortamda sohbet etmişler. Ermiş bu vesile ile Işıklar’ın Düğencioğlu ile kontrol altında tuttuğu MHP’nin yanına bir de Banazılı’yı Işıklar’ın AK Parti ilçe Başkan adayı ilan etmiş! Kişisel görüşüdür saygı duyulur.
Da çok enteresan. Işıklar’daki de ne bitmek tükenmek bilmeyen bir güç kardeşim; CHP’nin altını üstüne getirdi yetmedi, MHP’yi kontrol ediyor bu kadar mı? Yerel seçimde verdiği toplu siyaset dersi kapağı! Şimdi de AK Parti’yi dizayn etmeye başladı! Hey maşallah…
Banazılı’yı bitirmek için Işıklar’ı bu kadar göklere çıkarma manidar, çok hem de… Su içse yarıyor bu Işıklar’a da : )))

YORUM YAP