Sevginar Sali

İddia edebilirim ama kanıtlayamam!

Genel seçim arifesindeyiz ama hiç o kadar mevzunun dışında olamıyoruz, yerel seçim atmosferi ile yarışacak bir ortamdayız neredeyse. Parti üyelerinin siyaset denizinde yüzmeleri doğal karşılanabilirken tepeden tırnağa memleketimizin her ferdi politik elektriği ziyadesiyle almış vaziyette.
Dün Silivri Belediyesi'nin Mayıs meclisi vardı. Grup Sözcüleri muhtemelen genel seçim konularına girmeme konusunda prensip kararı almış görünüyordu ama akacak kanı damarda tutmak o kadar kolay olmuyor.
Önce Melih Yıldız'ın Selimpaşa Kavşağı'na ilişkin açıklamalarına Ömer Tekin'den tepki yükseldi, sonra Bora Balcıoğlu'nun pası ile Eski Sanayi Sitesindeki üst geçit konusundan Başkan Yılmaz, içindeki dizginlenemez İBB muhalefetini ne kadar zor zapt ettiğini hissettirdi.
İBB'de takmak zorunda olduğu, MHP Grup Sözcüsü kimliği ile, muhalefet şapkasına itiraz edecek halimiz yok. Ama o şapkayı Silivri'de takmasına pek gerek yok. Burada başının üstünde taşıyacağı çok daha anlamlı bir şey var; kendisini seçmiş, iktidar yapan Silivri halkının tertemiz oyları ile yansıyan iradesi ve tarafına emanet edilen gelecek umutları.
İktidarı, gerçek anlamda iktidar yapan muhalefettir. Güçlü bir muhalefet kendi iktidarından evvel mevcut olana hizmet eder esasen. Ama herkes de önüne çıkan bu kıymetli şansı görme yetisine sahip olamıyor, olsa bile gerektiği gibi değerlendirmek her yiğidin harcı değil.
İddia edebilirim ama ispatlayamam diye durduğum nokta şurası… Başkan Volkan Yılmaz'ın içinde sanki biraz da genel siyasi havanın etkisinde “Ben deli gibi çalışıyorum, Silivri'ye hizmetler yağdırıyorum. Gerçekler yerine hala CHP'ye umut bağlayıp onların vaatleri ile bu kadar bahar hayali kurmak nasıl mümkün oluyor!?” fırtınası esiyor. O kadar işinin arasında bir de “Ben her oy için kıyasıya bir mücadele verirken (hizmet, yatırım, çalışma) binde birini yapanlara bu neyin meyli?” diye içinde baş gösteren isyanı dizginlemeye çalışıyor.
Yanılıyor aslında…
Aynı şekilde CHP de yanıldı…
Kazananı olduğu yarıştan çok daha farklı şartlarda gireceği güven tazeleme seçimi bütün yanılsamalarımızı sona erdirecek, kanıta ihtiyaç duyanlara bunu verecek.
Volkan Yılmaz'ın sık sık sokağa çıkması, vatandaşlarla bir araya gelmesi Silivri'de 4 yılda neyi başardığını kendisine kuşkuya yer bırakmayacak şekilde anlatıyor olmalı.

YORUM YAP