“19 Mayıs; tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır”

“19 Mayıs; tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır”

3.05.2023 10:35:03

“104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak tutuşturduğu kurtuluş meşalesi bugün de gür bir şekilde yanmaktadır” diyerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına, Silivri Belediye Meclisi Mayıs ayı oturum açılışında geniş bir parantez açan Başkan Volkan Yılmaz, “19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır. Mustafa Kemal Paşa'nın Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için başlattığı hareket, umutları canlandırmış ve herkesin bir ülkü etrafında toplanıp kenetlenmesiyle zaferle sonuçlanmıştır” dedi.

Mayıs Ayı Silivri Meclis Toplantısı, Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında 2 Mayıs 2023 tarihinde düzenlendi.
Gündeme geçmeden önce Başkan Volkan Yılmaz bulunduğu kısa değerlendirmesine İdris Aydemir'i Hakk'a uğurlayan Belediye Meclis Üyesi Gökalp Kalaycı ve yine kayınbabası Şeref Karaduman'ı Hakk'a uğurlayan Belediye Meclis Üyemiz Celalettin Yazıcı ve eşi Fulya Yazıcı'ya taziyelerini ileterek başladı.
SİLİVRİSPOR ve SAMSUNSPOR'A TEBRİK
Başkan Bey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgesel Amatör Lig 2022-2023 sezonunu şampiyon bir şekilde tamamlayıp tekrar profesyonel lige yükselme heyecanını yaşatan Silivrispor'umuzun yöneticilerini, teknik heyetini, futbolcularını, taraftar grubumuzu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Ayrıca Samsunlu hemşehrilerimizin gözü aydın. TFF 1. Ligde şampiyon olarak 11 yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lig'e dönen Samsunspor'u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum”.
ÖNEMLİ GÜN VE ŞAHSİYETLERE DEĞİNDİ
Başkan Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Mayıs ayı içerisinde yer alan bazı önemli günlere kısaca temas etmek, kaybettiğimiz şahsiyetleri de anmak istiyorum.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nü, Baharın ve bereketin müjdecisi 6 Mayıs Hıdırellez Günü'nü, şehit anneleri başta olmak üzere sevgi ve fedakârlık simgesi tüm annelerimizin Anneler Günü'nü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, 12 Mayıs Hemşireler Günü'nü ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum.”
İstanbul'un Fethi'nin 570. Yılını “ “İstanbul elbet fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker” diye müjdeleyen Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordumuza rahmet diliyorum ifadeleriyle kaydeden Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Türkçemizin devlet dili oluşunun 746. yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını kutluyorum.
Çerkes Sürgünü'nün 159. senesinde sürgünde vefat eden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.
“Tarihimiz şanımız bir, dilimiz irfanımız bir. Kim girecek aramıza, canımız kanımız bir” Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 105. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun diyorum.
İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiği 15 Mayıs 1919 tarihinde, Türk Milletinin İstiklali için ilk kurşunu sıkan yiğit vatan evladı Hasan Tahsin'i, Kahraman Türk Kadını Nene Hatun'u, Ülkücü Şehidimiz Cengiz Baktemur'u Türk edebiyatında “Şairler Sultanı” lakabıyla yerini alan büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek'i, Türk Edebiyatının güçlü kalemlerinden yazar Emine Işınsu'yu, Dava adamları Ahmet Şahin Özaslan ve Cengiz Baktemur'u ve son olarak, Türk-İslam değerlerini savunurken hayatlarını kaybetmiş ülküdaşlarımızı, tüm şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve Gün Sazak Bey'i minnet ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum.”
“19 MAYIS; TARİHE MAL OLMUŞ MİLLİYETÇİ KARARLILIĞIDIR”
“104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak tutuşturduğu kurtuluş meşalesi bugün de gür bir şekilde yanmaktadır” diyerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına geniş bir parantez açan Başkan Yılmaz, “19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır.
Mustafa Kemal Paşa'nın Türklüğün kurtuluşu ve vatanın selameti için başlattığı hareket, umutları canlandırmış ve herkesin bir ülkü etrafında toplanıp kenetlenmesiyle zaferle sonuçlanmıştır.
Ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen, hedefi baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bunun yolunun da gençliğimizin büyük ülkülerle yetişmesinden geçtiğini görmüştür.
Bunun içindir ki, 19 Mayıs'ta yakılan bağımsızlık meşalesinin anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için bugünü onlara armağan etmiş, ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir.
“TÜRK GENÇLİĞİNİN DAHA İYİ VE DAHA SORUMLU YETİŞMESİ HEPİMİZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ HEDEF VE GÖREVDİR”
Bu itibarla, yarınların teminatı Türk gençliğinin daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi hepimiz için vazgeçilmez hedef ve görevdir.
Gençlerimizin de bu şuurla hareket edeceğine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz hemşehrilerimin ve sevgili gençlerimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum.
19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak milli doğruluşun öncüsü olan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara, muhterem şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.”
Başkan Yılmaz'ın ardından sırasıyla CHP, AK Parti ve MHP Grupları adına konuşmalar yapıldı ve gündeme geçildi. Seçim yoğunluğu nedeniyle meclis gündemi seri şekilde görüşüldü.

Sevginar SALİ

YORUM YAP