Sevginar Sali

Hoşça kal 2017

Yılın en zor köşe yazısı en son yazılan galiba… Eviriyorum, çeviriyorum bir türlü mevzuya giremiyorum…
Acısıyla, tatlısıyla denir ya tam manasında işte öyle bir yıl yaşadık… Kah üzüldük, kah gülümsedik, didiştik, barıştık, küstük, kızdık, sevindik yani uzun lafın kısası bir insanın yapısında var olan tüm duyguların tadına baktık. Kimi tatlı sever, kimi acı, bazılarının tercihi de ekşiden yana olabilir tabi…Hepsinin fazlası zarar aslına bakarsanız…
2017 deyince Silivri açısından kolay kolay unutulmayacaklarla başlayalım…

ERGENEKON, BALYOZ'DAN SONRA FETÖ YARGILAMALARININ ÜSSÜ OLDUK
-Cezaevi gündemimiz güncel kalıyor ama içeriğinin maşallahı var 180 derece fark gösterebiliyor. Değişmeyenleri ise (en acı tarafı da bu aslında) her dönem doğruları korkusunca söyleyen gazetecilerin tutsak edilerek onların üzerinden bağımsız ve tarafsız olması gereken medyanın baskı altına alınması!

MHP'NİN YENİ İLÇE BAŞKANI
-10 yıla yakın bir sürecin ardından MHP Silivri İlçe Başkanlığı bayrağını Şenol Türkyılmaz, Zafer Yalçın'a devretti. Türkyılmaz da İl Yönetimine girdi.

RIFAT KUTLU'NUN ABİSİNİN FETÖ'DEN TUTUKLANMASI…
-Her şerde bir hayır vardır sözü boşuna söylenmemiş… 2017'nin başında tutuklanan Nusret Kutlu dün itibariyle de serbest kaldı... Ciddi bir sınavdı Kutlu açısından abisinin yargı ile imtihanı… Siyaseten gerçekleştirme imkanı olan potansiyelden epey şey götürdü de insan olarak tarifi mümkün olmayan değerde kazanım da sağladı. Kontrolü dışında gelişen konuların önemli ölçüde olumsuz etkisine rağmen Rıfat Kutlu 2017'de Silivri'nin en başarılı ilçe başkanı konumunu muhafaza etti. Sırtındaki hançerler, ayağındaki prangalar, başkanlık ettiği partinin içindeki iktidar savaşına, kalbini mengene gibi sıkan olaylara rağmen ciddi bir dayanıklılık testinden başarıyla geçti.

EMNİYET MÜDÜRÜMÜZÜN İNTİHARI
-Hakan Çalışkan kısa sürede kendini Silivri'ye sevdirirken, kaybı ile tam bir şok yaşattı. Allah Rahmet eylesin! Silivri'nin yeni Emniyet Müdürü Taner Ertürk oldu; gö-revinde başarılar diliyoruz.

SİLİVRİSPOR İLE İLGİLİ SÜREÇ
-İlçemiz kamuoyuna ziyadesiyle birçok kişi ve tarafı içine çekerek meşgul etti. Bu konuda bir belediye başkanı olarak Özcan Işıklar duygularına yenik düşerek yanlış davrandı diyebiliriz. Ancak bir siyasetçi, yeniden seçilmek için çaba sarf eden biri olarak ister kabul edelim ister etmeyelim tam da yapması gerekeni gerçekleştirdiği zaman içinde daha net anlaşıldı. Ümit Kalko ve Akgün Duru da bu konuda önemli rol oynadılar! Kalko'nun kaybından çok kazancı oldu bu davada da Duru için aynı şeyi söylemek mümkün değil; en azından şimdilik... Konuya dahil olan diğer önemli Silivri siması slında Işıklar'dan çok kendilerini düşünerek saflarını belirlediler. Neyse tüm gürültü patırtısına rağmen yararlı tecrübeler edindiğimiz, sonucu tatlıya bağlanan bir tartışma yaşandı diyebiliriz; malum bir süre önce Özcan Işıklar ve Ümit Kalko arasında barış sağlandı. Silivri gündeminde önemli yer alan iki isim yapması gerekeni gerçekleştirdi.

TARIM LİSESİ VE FATİH MAHALLESİ PROJESİ
-Silivri Belediyesinin 2017'de hayata geçirdiği iki önemli proje. Olurdu olmazdı derken biraz da geç kalındı ama sonuç itibariyle hayat buldu; Tarım Lisesi. Fatih Mahallesi'ndeki düzenleme sancılı ve sıkıntılı bir şekilde ilerlemiş olmasına rağmen sonuç herkesi memnun etti.

SİYASET SAHNEMİZE YENİ BİR PARTİ KATILDI; İYİ PARTİ
-2017 süresince tartıştık son ayında da İYİ Parti'nin Silivri İlçe Başkanı ile tanıştık. Mustafa Altınkök ile kaydedilen talihsiz başlangıcı Ozan Ersaraç kurduğu ekiple unutturacak inşallah. Yeni bir parti, siyasette yeni bir yüz; idealist bir yaklaşım; Meral Akşener gibi bir genel başkan en büyük şansları... Yolları açık olsun.

*2017'yi değerlendirirken kurumsal yapıların kan kaybettiği, kişilerin ön plana çıktığını ve ağırlık kazandığını söyleyebiliriz. Toplumda bir lidere yönelme ihtiyacının ağır bastığını ifade etmek yanlış olmaz.

2017'DE DE BİTMEDİ
-Silivri'nin Konutlar Bölgesi alt geçidi-artarak devam eden bir sorun teşkil etmeyi sürdürüyor.
-Boğluca Deresi ıslah çalışması-10 yıldır Silivri'nin bitmeyen gündemi…
-Mimar Sinan Köprüsü Restorasyonu-restorasyon rezaleti de diyebiliriz!
-Silivri Belediyesinin otopark vaatleri- gerçekleşmediği, bitmediği gibi başlanmadı da!
Ve Silivri'yi yönetme konusunda 9. Yılını tamamlayıp 10. senesine adım atmaya hazırlanan muhteremle ilgili birkaç kelam etmeden bu yazıyı tamamlamak olmaz…
Rakipsiz, alternatifsizlik konumunu bolca yıpranma bedeli karşılığında bu sene zarfında da muhafaza etti Belediye Başkanımız Özcan Işıklar… Başka türlüsü mümkün olur muydu? Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Bu denli gündemde kalmak, gündemi belirlemek ve en önemlisi de istediği yönde şekillendirmek her neye mal olursa olsun, bizdeki örnekte de görüldüğü üzere iktidar ve de gücü için mühimdir.

Hoşça kal 2017; bizlere hayatımıza ışık tutacak değerli tecrübeler kazandırdın.

Bir öncekini aratmayan, toplumsal barışın, huzurun, güzel işlerin, yararlı çalışmaların senesi olarak gelsin 2018 inşallah...

YORUM YAP