Sevginar Sali

HENÜZ KURTULMADIK RAHATLAMAYIN!

Çimento fabrikası ‘felaketi’ ile ilgili yetkililer ve ilgili makamlardan güzel haberler geliyor. Ama bu bizi rahatlatmasın! Seçtikleri ve idarecilerinin karşı iradesi yetmez, halkın da duyarlılık göstermesi gerekiyor. Biliyorum gündelik geçim sorunlarından başınızı kaldırıp, Silivri ile ilgili mücadele vermek zor ama bugün bunu yapmazsak, yarın çok fazla şeyi kaybetmiş olabiliriz ve de telafisi olmaz!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB ve Silivri Belediyesi’nin olumsuz görüşleri 15 yıldır planlanan yatırımı durdurmaya henüz yeterli değil. Meselesi sonuna kadar takip edip, birinci derece tarım arazilerimiz, yer altı ve üstü doğal kaynakların korunması için gerekli kararlılığı Silivri olarak ortaya koymalıyız.
Çevre duyarlılığı başka konulardaki farklı düşünce ve yaklaşım tercihlerimize benzemez… Hayatımıza, doğaya, çevreye sahip çıkmalıyız. Yaşayacak bir ortamımız kalmayınca, hayatlarımız ve sağlığımız zarar gördükten sonra her şey boş!
Bu konudaki hassasiyetimizi herkese yayarak, ilgili tüm mercilere çimento fabrikasının verimli tarım arazilerimizin ortasına hançer gibi saplanmasına karşı olduğumuzu anlatmalıyız…
***
Çevre konularından siyasi meselelere geçelim…
Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun kaybı ile bir kez daha yüreğimiz dağlandı… Kaç genç ölüm, ne kadar insanın hayatıyla ödediği bedeller sonrasında akıllanacağız… Bilmek mümkün değil. Ölüm acısı yürekleri dağlarken birilerinin bunlar üzerinden siyaset yapma inadı ve ısrarı o kadar sevimsiz ki… Ama bitmiyor… Ne bu ölümleri suiistimal edenlerin çirkin tavrı, ne de artan kayıpların yaşattığı acı dinmiyor. Hep bir cehalet, insanlık dışı hareket yanan acı ateşini beslemeyi sürdürüyor. Bizler de yaşatılan acının duygusallığı içinde gerçekte yaşananları, doğruları görme kaybımızı yitirdikçe yitiriyoruz… Devamında mı? Yeni hatalar, daha da büyük yanlışlar ve kayıplar yaşantımızdan eksik olmuyor.
Ateş düştüğü yeri yakıyor! Allah gençliklerinin baharında hayattan her ne sebeple olursa olsun kopartılan güzel insanlarımızı Cennetine kabul etsin inşallah…
Ülkücü camiası ve tüm insanlığın başı sağ olsun!

Daha özeldeki siyasi gelişmelere inecek olursak… Selami Değirmenci bugün saat 14.00’da CHP İlçe merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla milletvekili aday adaylığını kamuoyuna açıklayacak. Dilruba Önal ve Mümin Tuğlu da Silivri’den 3. Bölgede vekillik şansı arama kararı alan diğer isimler.
Hayırlı, uğurlu ve yolları açık olsun!

Günün sözü…
"Birkaç saat mutlu olmak istiyorsan, balığa çık…
Birkaç gün mutlu olmak istiyorsan, tatile çık…
Birkaç ay mutlu olmak istiyorsan, evlen…
Ömür boyu mutlu olmak istiyorsan, işini çok sev!”
* Konfiçyüs

YORUM YAP