Sevginar Sali

Gelecek ne vaat ediyor?

Silivri siyaset sahnesine bir ay kadar önce yeni bir ilçe başkanı dahil oldu. Ümit Beyatlı ile “Biz de varız” diyen Gelecek Partisi, ilçe başkanından bir ay sonra yönetimini açıkladı.

Şansız bir dönemde siyaset sahnesine giriş yapan partinin ilçe başkan seçimi de tartışılır bence. Bir yıl içinde MHP'den belediye başkan aday adaylığı, DSP ile devam edilen seçim sürecin ardından Gelecek Partisi'nde ilçe başkanlığı! Ümit Beyatlı'nın siyasetinde bir istikrardan söz etmek şöyle dursun oldukça eksik bir imajla ilçe başkanlarımız arasına dahil oldu. ‘Çizdi'ği zigzaglar siyasi imajı üzerinde de aynı etkiyi yarattı.

Beyatlı, yeni sorumluluğunda, oluşturulan yönetimi ve tabi salgın havası kalktıktan sonra ne yapar bilemem ama şu an için Silivri siyasetinde yaprak bile kımıldatmadığı kesin. Bir iş nasıl başlarsa öyle gider kanısını yıkmakla uğraşacak bir de Gelecekçiler! ‘Yanlış zaman, yanlış insan, tutunmak imkansız…' gidişatında bu iş haberiniz ola… Yol yakınken döner misiniz, düzeltir misiniz bilemem…

Bir de şunu eklemek lazım; Metin Karakaş Silivri siyasetinde önemli bir çıta ve beklenti yaratmış isimdir. Onu temsil eden, ilçede ve aktif siyasette şu an ona denk gelen yapının bu hali beklenti ile gerçek arasındaki uçurumu iyice derinleştiriyor.

“Taş yerinde ağırdır” sözünü de bu minvalde değerlendirelim Karakaş'ın yeniden aktif siyasete dönüşü itibariyle...

Yönetim hayırlı olsun!

 

VERESİYE BORCU KAPANMIŞTIR!

Bazı düşünceler, uygulamalar vardır o kadar çok beğenirsiniz ve kendinize yakın hissedersiniz ki ‘keşke benim olsa' ya da ‘keşke bizde de olsa' diye içiniz gider. Kıskanırsınız ama öyle onda niye var diye değil daha çok insanda ve tabi ki kendinizde de olsun mealinde…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın imkânı olan insanlara mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerinden borç kapatma çağrısı eski bir Osmanlı geleneğiymiş. Ama son derece basit ve ne kadar zarif.

Haftalar geçti Ankara uygulamasının üzerinden, sonra bir öğrendik ki bizim köy bakkallarımızda da aynı uygulama başlamış bile. Bizim başkanın yapacaklarını önden söylemek gibi bir özelliği yok anlaşılan. Olup bittikten sonra kendiliğinden ortaya çıksın diye bir anlayış güdüyor. Meclis toplantılarında yaptıklarını anlatıyordu bir süre o da yok. Artık yapılanlar ortaya çıktıkça öğreneceğiz : )

Alan eli karıştırmayalım da veren elleri görelim bence hepimiz bilelim; Silivri'de mahalle bakkallarında borç kapatma sürecini Başkan Bey ve eşi başlattı ardından hayırseverlerimizin destekleri ile devam ediyor… Uygulamanın sonunda tüm isimler de açıklansın…

Alan elin Allah yardımcısı olsun, verenden de bin kere razı olsun…

Kim ilk düşünmüşse düşünmüş iyi şeyler örnek alınabilir, alınsın da ayrıca…

Bu özel sürecin içine siz de dahil olabilirsiniz…

 

İBB'DEN ÜRETİM FIRSATLARI

İstanbul Tarımsal ve Hayvancılık Ürünleri Pazarlama Kooperatifi'nin önderliğinde Silivri Sebze Birliği tarafından İBB ve ilçe çiftçilerimizin buluşturulacağı sözleşmeli tarım modeli hayata geçiyor. Birlik adına açıklamada bulunan Süleyman Gencoğlu, üyelerinden 29 üretici ile 472 dönümlük bir alanda ekim planlamasını oluşturduklarını duyurdu. Konuyla ilgili daha fazla bilgi için irtibata geçebilirsiniz.

Daha fazla üretim ve çalışma ile üstesinden gelinemeyecek bir sorunumuz yok. En önemlisi de bu denli zengin tarım topraklarında yaşayanlar olarak ne kadar şanslı olduğumuzu ve bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor.

Süleyman Gencoğlu'nun her zamanki gibi tarımın gelişim sürecinde sarf ettiği gayretlerin altını da bu vesile ile çizmiş olalım. Emeğinize sağlık, tüm üreticilerimiz için hayırlı uğurlu olsun…

Güzel bir hafta diliyorum herkese...

YORUM YAP