XXXXX

Chpnin Çatısı Birileri İçin Çatırdıyor


Ne yazık konuştukları arasında kendisini beğenmeyen ama haklı çıkartan pek çok kişi ve olay hakkında haklı gerekçeler yer aldı.
Değirmenci'nin adaylık açıklaması olayların dış yüzü. Bunun tabi bir de iç yüzü var.
Selami Değirmenci aday, CHP bu durumda önceden hedeflendiği gibi tek listeyle kongreye gidemeyecek gibi görünüyor. Değirmenci ayarında bir alternatif bu saatten sonra zor çıkar.
Ama şu bir gerçek ki Değirmenci'yi öldürmeyen acılar güçlü kıldı. Ona karşı çıkan kesimi de yerel seçim başarısı rehavete sürükledi. 8 aylık rehavetin sonucu örgüt başkanlığının kaybıyla sonuçlanırsa gerisi daha derin bir batak olma yolunda ilerliyor.
Değirmenci'nin adaylık başarısı değil diğerlerini başarısız kılan. Kendi söylediklerinin hiçbirinin gerçekleşmemesi! Özcan Işıklar, acı ama gerçek şunu kabul etmeli örgüt yönetimine müdahaleye kalkıştı ancak bu işin altından böyle giderse kalkamayacak. Mutlaka bir B planı vardır. Ama planlamak gerçekleştirmek ile ayrı şeyler. Işıklar kendine ciddi bir şekilde çeki düzen vermeli. Gündemindeki konuları aciliyetine göre ayıklayarak, zaman ve fırsatlarını iyi değerlendirmeli. Ne bütün işleri tek başına yapabilir ne de hepsini aynı anda bitirebilir. Bunun için kendisine iktidarda 5 yıl zaman tanındı.
Bugün CHP'de yaşananların umutsuzluğa sürüklemesi son derece doğal. Aday ile tarafların, iç savaşların yarattığı gerilimin etkisinden parti çıkartılırsa belki korkulanın aksine olumlu bir tablo da ortaya çıkar. Çok mu iyimserim bugün ne?!
En kötüsüne hazırlanan taraflar belki yanılır, işler düzelir, CHP örgütü ile yerel yönetim iktidarı arasında işler süt limana dönüşür.

MUHALEFET,
KAYIPLARINDAN GÜÇLENİYOR
Metin Karakaş röportajımızın ikinci kısmını bugün takip edebilirsiniz. Karakaş'ın bu bölümde yaptığı ve beni en çok etkileyen ifade "Silivri Belediyesi'nin Başkanı yok" değerlendirmesi. Tabi muhalefet düşüncelerini aktarırken öyle bizim gibi kimse kırılmasın diye eğilip bükülmez. Gördüğü bir olumsuzluğu, etrafındaki olumlu gelişmelerden de sıyırarak çarpıcı bir biçimde sunuverir. AKP'lilerin canı az yanmadı CHP muhalefetinden, kimseyi düşünecek durumları yoktur bugün. AKP'yi eleştirirken, bazı CHP'liler de bugünleri biraz düşünselerdi keşke. Hele Yılmaz Kandemir'in basın açıklamaları yok mu, gün aşırı seçim dönemlerinde hiç aklımdan çıkmıyor.
AKP muhalefeti şu aralar sadece meclis üyeleri ile sürdürüyor. Üç beşi tümüne bedel bir güçle müdahale ediyorlar gerçi. Oldu ki Karakaş'ın ifade ettiği gibi ilçe başkanlığı da güçlenirse CHP'li iktidarın vay haline.

DP, ANAVATAN
BİRLEŞMESİNDEN
GÜÇ ALIYOR
DP Mehmet Haseski ile birlikte Anavatan birleşmesinden oluşan sinerji ile ilçe siyasetinde kendini hissettirme çabası içerisinde. Sağdaki birleşme önemli. Ama çalışmalar, değerlendirmeler yerel ve gündemdeki konulara eğilmediği sürece istenilen etkinlik, iktidara alternatif oluşum görmemiz güç. Silivri konuları üzerinde söz söyleme yetkisi, bilgisi ve cesaretini halen istenilen şekilde yansıtamadı DP. Belli bir gayret var kuşkusuz ama kendi içinde, kendi sınırlarında kalıp kamuoyunda hissedilmedi henüz.

YORUM YAP