XXXXX

Çarşı Esnafına Müjde


Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu'nun oğlu Halil Tabakoğlu'nin 8 Eylül'de ilçemizde meydana gelen sel felaketinin ardından Çarşı Meydanı'nda hizmet vermesinin doğurduğu rahatsızlığı işliyorum birkaç gündür. Bir taraftan Esnaf Odası Başkanı Baba diğer taraftan Belediye Başkanı'na yakınlığa duyulan güven. Tüm bunlardan daha etkili ve bana göre daha önemlisi Çarşı Esnafı'nın tepkisi ve esnafların eleştirileri. Hem Halil Tabakoğlu eleştiriliyor hem de bu çifte standarta göz yuman Baba Esnaf Odası Başkanı ve Belediye Başkanı… Seyyar satıcılığın nimetlerinden Oda Başkanının oğlu da faydalansın değil mi?!

Neyse Belediye Halil Tabakoğlu'nun selden zarar gören yerini bir hafta içinde temizleyecekmiş; zatı muhterem de dükkanına geçecekmiş!

Selden mağdur olan 370 esnafa duyurulur! Belediyenin ne menem imkanları varmış, kullanmadıysanız şansınıza küsün! İki ay paşalar gibi seyyar satıcılık yapabilirdiniz çarşının göbeğinde… Tabi bunun için babanızın Esnaf Odası Başkanı olması, eşiniz de Belediye Başkanının yeğeni olmalı… Değilse şansınıza küsün! Ayrıca bu kadar tepkiye rağmen olduğunuz yerde kalabilecek kadar pişkin olmanız gerekir.

BAŞSAĞLIĞI

CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Dilruba Önal'ın kardeşi Hasan Akın, kansere karşı verdiği savaşı kaybetti. Akın, 57 yaşında hayata veda ederken dün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Akın'a Allah'tan Rahmet, sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

HAYRETTİN ALEGRO'NUN

EVLAT ACISI

Silivri sahili, Mendirek üzerinde yıllardır işletmecilik yapan Hayrettin Yıldırım'ın oğlu Kumsal Yıldırım, dün D-100'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Kumsal Yıldırım'a Allah'tan Rahmet, Yıldırım Ailesi, yakın ve sevenlerine başsağlığı diliyorum!

YIKIM KARARI İŞE YARAMIŞ

Kadir Has Üniversitesi'ne ait inşaat hakkında planların iptali sonrasında edinilen bilgiye göre aylardır tadilat konusunda görüşme talep eden Silivri Belediyesi, beklemekten usanarak, yıkım kararı verdi geçtiğimiz ay. Kararın nihai amaçtan ziyade inşaat sahiplerini planlama konusuna yöneltme aracı olduğunu konuyla ilgili haberimizde belirtmiştik. Yıkım kararı sonuç vermiş; Kadir Has Üniversite yetkilileri yaptıkları binanın plan tadilatı hakkında Silivri Belediyesi'ne başvurmuş. Bir yandan da inşaat çalışmalarına devam ediyorlar! Eğitime katkı gerekçesi altına yapılanlara dikkat etmekte yarar var. Özcan Işıklar'ın, ilçemize üniversite kazandırma sevdasında neden Kadir Has'a hiç dokunmadığını daha iyi anlamak mümkün bu gelişmelerden. İnşallah gelecek olan yeni eğitim kurumlarıyla yıllardır yaşananlar tekrarlanmaz.

SİLİVRİ EMNİYETİ'NDEN

OKULLARA ÖZEL İLGİ

Silivri Emniyet Müdürü Tahsin Fidan okullara özel ilgi gösteriyor. Hazırlanan ve Silivri Emniyet Müdürü Tahsin Fidan ile Çocuk Şube'de görev yapan polislerin cep telefonlarının yer aldığı kartın dağıtımı ile sıkıntı halinde emniyete daha kolay ulaşımı ve etkin mücadeleyi hedefliyor anlaşılan. Okul irtibat görevlileri olarak belirlenen memurlar okullar ile ilgili şikayetlerle özel olarak ilgilenecek.

ALT GEÇİT SIKINTISI

Belediye Konutları alt geçidi hakkında şikayetlerini ileten vatandaşlar, "Belediye burayı ne zaman tamamlayacak? Muhalefet etmemiz mi gerekiyor başlatılan çalışmanın tamamlanması için" diye soruyor. Çalışma bildiğim kadar İSKİ tarafından yapılıyor ama eziyet gören vatandaş faturayı her zamanki gibi seçtiklerine, yerel yönetime kesiyor. Çalışmanın fuzuli yere uzatıldığı iddiaları var.

SİLİVRİ BİRLİK'LERİN TOPLUCA

DURAKLARDA BEKLEME TUTKUSU

SIKINTI YARATIYOR

Bir şikayet de Silivri Birlik'ler hakkında. Vatandaş diyor ki; "İyi, ne kadar güzel Domuz Gribi ile ilgili alınan tedbirler örnek oluşturacak cinsten. Ama anlamadığımız bir konu var niye duraklarda 5'er Silivri Birlik aracı aynı anda bekliyor. Biri Hareket edecek, diğeri yolcu bekleyecek hadi diyelim ki üçüncü araç da kuyrukta bekliyor. Diğer iki araç ne diye aynı alanda bekleyip zaten arap saçına dönen trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor?"

Silivri Birlik yetkilileri belki üzülüyor bu eleştiri ve sitemlere ama doğru söze ne diyebilirsiniz? Hayat Hastanesi ilerisinden başlayın, normal durakları sora Konutlar Bölgesi Alt geçidi uğrunda değil beş araç iki tanesi yan yana gelse sürücüleri çileden çıkartmaya yetip artıyor.

CHP'DE ÖRGÜT TOPLANIYOR

CHP'de Silivri İlçe Örgütü bu akşam uzun bir aradan sonra toplanıyor. Toplantı 19.30'da başlayacak. CHP ile ilgili merak edilen bir diğer konu Hakan Sefa'nın ilçe başkanlığına adaylığı. Parti tabanı kadar güçlü isimlerin de desteğini alan Sefa, beklentileri geri çevirmeyecek anladığım kadarıyla. Bu konuyu ilerleyen zamanlarda daha ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz.

İyi hafta sonları!

YORUM YAP