Murat Demirci

“Cambaza bak”

Geçmişte insanlar için eğlence denince akla ilk gelen kumpanya ve şenlikler olurmuş. Çok sık düzenlenen bu şenliklerde cambaz gösterileri yapılır, meydana kurulan uzun bir ip üzerinden cambazlar yürümeye çalışırmış. İlgi çeken anons ve müziklerle izleyiciler ip üzerindeki cambaza odaklanır, nefesler tutulup cambaz düştü düşecek derken harekete geçen yankesiciler ceplerden cüzdanları çalarmış. Zamanla “Cambaza bak”, siyaset dilinde gündemi değiştirme, gündemden uzaklaştırma manasında sık kullanılan deyimler arasındaki yerini almış.
Bayram tatilimi geçirdiğim Karadeniz Bölgesi'nde, İmamoğlu'nun çalışmalarını takip etme fırsatı buldum. İmamoğlu'nun güzergâhları kalabalık ve halkın kendisine gösterdiği teveccüh çok fazlaydı. Adeta İmamoğlu, Karadeniz çıkarması yapmış halkla kucaklaşıyordu. Bayram sonu gündem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi olacak derken birileri “Cambaza bak” dedi ve biir anda Türkiye'nin gündemi Ordu'da yaşananlar oldu.
Peki, “Cambaza bak” diyen kadar cüzdanını çaldıranın hiç mi kabahati yok? İddia edildiği gibi Sayın Vali'ye hakaret söz konusu olmuşsa, İstanbul'u yönetmeye talip başarılı bir siyasetçinin kameralar karşısında öfke kontrolünü sağlayamamış olması düşündürücüdür.
Yıllar sonra Türk siyaseti açısından umutlarımız yeşermeye başlamış İmamoğlu ile Yıldırım ortak yayında bir araya gelmişlerdi.
Yayının ardından Yıldırım ve İmamoğlu'nun performansı, İstanbul için konuştukları merakla beklenirken birileri “Cambaza bak” dedi. Akıllarda kalan tek şey Ekrem İmamoğlu'nun, İsmail Küçükkaya ile görüşmesi oldu.
Peki, “Cambaza bak” diyen kadar cüzdanını çaldıranın hiç mi kabahati yok?
Yaşananlar Uğur Dündar'ın programı sunmayı kabul etmeyerek ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunu bizlere gösterdi.
Keşke İmamoğlu, Yıldırım'ın yaptığı gibi sadece telefon görüşmesi yapmayı tercih etseydi. Yayın öncesi tüm gözlerin üzerinde olduğu iki insanın, iyi niyetli de olsa kameralarla dolu bir otelde bir araya gelmiş olmasını anlamak ve bunu kamuoyuna anlatabilmek çok güç olsa gerek.
Onlarca sorun ve gündem maddemiz varken enerjimizi seçimle harcamak zorunda kaldık.
Bu hafta sonu yapacağımız seçimleri olaysız, tartışmasız ve yüksek katılımlı bir şekilde tamamlamak ümidiyle.

YORUM YAP