XXXXX

Bu Sevda Böyle Bitmez!


Seversiniz, sevmezsiniz ama bu kadar yılın hatırı göz önünde bulundurulunca son nokta bu şekilde, bu koşullarda konulmaz.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimde az oy aldığı için istifa edebilirdi, Kurultay’da rakibine kaybettiği için gidebilirdi ama siyaset hayatına bu koşullarda son noktayı koymayı hak edecek hiç bir şey yapmadı. Adalet diye de bir şey varsa er ya da geç tecelli edişine şahitlik edeceğiz.
Deniz Baykal’ın siyaset anlayışını, politik kararlarını tartışırsınız ama ilkeli oluşu ve dürüstlüğüne bu kadar zamandır kim ne söyleyebildi ki. Cesaretle bu ülkede muhalefete liderlik yaptığını inkar etmek büyük bir haksızlık olur.
İstifa edecek olsa bile son birkaç gün gelişen olaylar karşısında kararını tekrar gözden geçirmeliydi. Suikast ve özel hayatına dair çirkin saldırılar sonrasında, bulunduğu saflardan geri adım atılmazdı. O da öyle söylüyor zaten, “Bu bir geri çekilme değil meydan okuma” diyor.
Baykal’ın ne yaşadığına dair bizim ancak fikrimiz olur. Gerçeğin ancak %10’luk kısmını biliyorsak ne ala. Parti içinde, dışında yıllardır sürdürülen mücadelenin zorluğu tahminimizden çok şeyi alıp, götürmüş olabilir. Kolay değil hem de hiç kolay değildir.
Deniz Baykal’ın kararını öğrendikten sonra ilk olarak CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci’yi aradım. Genel Başkanının istifa kararını nasıl değerlendirdiğini sorduğumda sadece “Çok üzgünüm” diyebildi. CHP Silivri İlçe Örgütü istifa kararının ardından, olağan üstü toplandı. Tahminime göre gerçekleştirilecek değerlendirmenin ardından, kamuoyuna bir açıklama yapılacak.
CHP’nin Genel Merkez’i Baykal’ın istifa kararıyla ciddi bir sarsıntı yaşadı. Bu sarsıntının etkileri Silivri’yi de önemli ölçüde ilgilendiriyor ve etkileyeceğine de kesin gözüyle bakabiliriz. Baykal, CHP adına büyük bir riski göze aldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü bir lidere ihtiyacı var. Bununla ilgili asıl ihtiyaç Türkiye adına düşünülmeli. Bir çok parti, iktidardakiler de olmak üzere, genel başkanları değişti, ama hiçbiri CHP’nin başındaki lider kadar önem arz etmedi. İsmini CHP ile özdeşleştiren Deniz Baykal, bu süreci sarsacak, kıracak bir adım attı. Ama içimden bir ses bu sevdanın burada bitmediğini söylüyor.
Hayırlısı!

BİZDEN HABERLER
Gazetemiz Mayıs 2003 tarihinden bu yana yayın hayatına Trakya Hürhaber ismiyle devam etti. Pazartesi günü itibariyle, Trakya ibaresini kaldırarak Hürhaber Gazetesi olduk. Türkiye Patent Enstitüsü’nden yaptırdığımız marka tesciline göre Hürhaber Gazetesi olarak internet sitemizden sonra gazete ismimizde de değişiklik gerçekleşti.
Çıktığımız uzun ince bir yol, 7 yıldır bizimle birlikte yürüdüğünüz için teşekkürler!

BARIŞIN İÇ YÜZÜ
Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Hıdrellez Şenliği’nde yaşanan protokol krizinin ardından CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve yönetiminin, düzen sağlanana kadar, belediyenin etkinliklerine katılmama kararı kısa sürdü. Ortaköy’de hafta sonu gerçekleştirilen Börek Festivali’ne katılan Selami Değirmenci, “Ne daha fazlası ne de daha azı, temsil ettiğim kurumun hak ettiği saygıyı bekliyorum” dedi. Değirmenci, örgüt başkanı olarak belediyenin başarısı için çalışmaya hazır olduklarını belirtirken, temsil ettiği kurumu küçük düşürecek hareketlere tahammülü kalmadığını vurguladı.
CHP’nin düzenlediği bütün örgüt etkinliklerinde Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı onurlandıran, ön planda tutmak için olağan üstü bir çaba sarf eden örgüt yönetiminin, daha fazla gözardı edilmeye sabrı kalmadığı için kim eleştirebilir ki.
Olup bitenlere ilişkin çeşitli yerlerden bilgi aldıktan sonra benim size söyleyeceğim şudur; Belediyedeki bazı kadroların Değirmenci tahammülsüzlüğü ile vedalaşma zamanı. Ya da kıyamet vakti!
Haa bu arada Cuma günkü meclis öncesinde grup toplantısında oldukça sert bir konuşma yapan Başkan Işıklar, “CHP için Genel Başkan neyse bizim için de ilçe başkanı odur” diyerek, CHP İlçe Başkanına saygıda kusur edenleri, yok sayanları uyarmış. Işıklar’ın elinden uyarıda bulunmaktan başka ne geliyor onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz inşallah.

YORUM YAP