Yıldırım İkinci

Bir değerdir kadın

Bugün günlerden Pazar ve çoğu insanlar gibi benim de izin günüm. Telefonumda gezinirken birkaç gündür sosyal ve yerel platformda küçük bir kıza donör arandığı gözüme çarptı. Fotoğrafını inceledim gözlerinin içiyle gülen tatlımı tatlı şirin bir kız çocuğu; öyle ki bir insan gözlerinin içiyle gülebiliyorsa O'nun hayattan birçok beklentisi var demektir. Bu dünya tatlısı kızımızın öğretmenimiz Ceylan hanımın kızı ve donör arayışında olduklarını öğrendim…

Öncelikle Rabbim'den acil şifalar diliyorum.

Tarifi mümkün olmayan çok güzel şeyler de var hayatta… Örneğin cana can olmak, birlikte bütün olmak ve daha sayamadığım birçok misal gibi… Bugün çok duygulandım… Uğur Mumcu Meydanında Kan Merkezi önündeki kalabalığı, yoğun insan topluluğunu görünce görevliye sorma ihtiyacı hissettim.

Çünkü yıllardır ödüllü kan bağışçıyım böyle bir kitleye nadir rastlamışımdır… Meğer küçük kızımıza bir nebze de olsa yardım edebilme özverisini görünce Türk olmaktan, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur ve onur duydum.

Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyen insanları görmek beni çok etkiledi. Bugün banaysa yarın sana diyor sağlığınız elverdikçe kan bağışçı olmanızı tavsiye ediyorum.

***

Bugün kadının toplumdaki yeri ve önemini vurgulamak istiyorum. TÜRK toplumunda kadının saygın yeri vardır, eski Türk devletlerinde dahi böyle olduğu söylenmektedir.

Atatürk de Kadınlarımızın medenî, siyasal ve sosyal haklara sahip olması gerektiğine inanmış ve bunu da en iyi şekilde ispatlamış bir liderdi.

Kadın emeği, sadece aileyi var etmiyor, çocuklarını eşini ya da ebeveynlerini yaşatmıyor, dünyanın dönüşüne de geleceğin oluşumuna da katkı sağlıyor.

Hz. Âdem'i yaratan Tanrı Hz Havva'yı da yaratarak ikisinin bir bütün olması gerektiğini bizlere sunmuştur. İnsanın oluşabilmesi için bir damla suya ihtiyaç varsa, bir damlada kan olmalı embriyonun oluşmasının buna bağlı olduğu malumunuz. Peki, bu geçecek süre zarfında ev sahibi kimi kadınlarımız yani annelerimiz, ne kadar özel ve kutsal vazifeyi ifa ediyorlar düşünebiliyor musunuz?

Eğer sen bir kadına şiddet uyguluyorsan unutma ki seni de dünyaya getiren bir "kadın”… Bu yüzden kadına şiddetin hiç bir af yanı yoktur, olamaz da.

İster kadın, ister erkek her birey buluğ çağına kadar Tanrı'nın meleğidir, güçlü erkek olsa bile kadın onun neferidir. Çanakkale Zaferimiz ve daha nicelerinde onların ne kadar büyük paylarının olduğu unutulmamalıdır.

Kısacası kadınlarımız hepimizin varlık sebebidir.

Bilinmelidir ki kadının doğası gereği ilk ve en önemli görevi hayat vermektir. Öyle ki bir elin nesi-iki elin sesi sözüne istinaden aile bütçesine dahi katkı ve pay sahibi olan da kadınlarımızdır.

Nur içinde yatsın annemin bir sözünü anımsadım "Erkek sel, kadın göldür" derdi. Eski tabirler ne kadar kıymetli, ne kadar değerli bunları yaşantımıza uygularsak birbirimizi daha çok anlar ve saygı duyarız.

Elbette ki hayatta her şey gül-gülistan olmayabilir ekonomik olsun, sosyal olsun sıkıntılar yaşanabilir, ancak bunlar hiç bir zaman için kavga ve şiddete dönüşmemeli insanlar birbirini anlamaya çalışmalı empati kurmalı. Biri sinirli ise öteki susmayı, zamanı geldiğinde konuşmayı tercih etmeli diye düşünüyorum.

Tabi ki bunun oluşması içinde toplumsal eğitim ve bilinç gerekmektedir.

Burada Mustafa Kemal Atatürk'ün nadide sözlerinden birini sizlere anımsatmak isterim “Ey kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" demiş.

Kadına sahip çıkmak, O'nu koruyup kollamak erkeğin yapması gereken önemli bir olgudur, her anne-baba vermiş olduğu değerinin önemsendiğini görmesi yaşaması onların en tabiî hakkıdır. Mahrum etmemek gerekir çünkü kadın, annedir anne de Cennete açılan kapıdır. Anne sütüdür seni musibetlerden koruyan, onun için O'na saygı ve sevgi olması gereken bir görevdir.

Kadının bir cevher olduğu, bir gün değil her gün anımsanması gerektiğini savunuyor ve siz okuyuculara aynı zamanda tüm kesiminde bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini ısrarla vurguluyorum.

Kendinizle barışık, mutlu ve huzurlu kalın, yaşamınızda iyi ki varsın canım dedikleriniz bol olsun dostlar.

Aksaçlı'dan sevgiler…

YORUM YAP