Soylu ziyareti meyvelerini vermeye devam ediyor

Soylu ziyareti meyvelerini vermeye devam ediyor

15.12.2021 14:21:30

Yerel seçimler öncesinde “Volkan Yılmaz'ın emrindeyim” diyerek Silivri'ye İçişleri Bakanı olarak dikkat çeken bir hizmet ile hassasiyet sözü veren Süleyman Soylu, ilçemize gerçekleştirdiği son ziyaretin ardından iletilen hizmet taleplerinin karşılanması noktasında da takdir topluyor.

İçişleri Bakanı Silivri halkı, Belediye Başkanı ve Muhtarlara verdiği hizmet ve çözüm sözlerini etkin biçimde gerçekleştiriyor.

KÖYLERDE 43 NOKTADAN GÜVENLİ TAKİP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Silivrili muhtarlarımızın güvenlik kamerası taleplerini yerine getirilmesi talimatını vermesi üzerine gerekli çalışmalar başlatıldı. Köylerde 43 noktada takip gerçekleştirilecek.

Son Silivri ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya güvenlik kamerası taleplerini ileten muhtarlarımız, gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi ile, bölge sakinleri adına teşekkürlerini ifade etti. Silivri mahallelerinde toplamda 43 kamera montajının gerçekleştirilerek takip noktasında güvenli tedbirinin ivedilikle hayata geçirildiği öğrenildi.

SOYLU'YA İLETİLEN TALEPLER NEYDİ?

Soylu'nun geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Silivri ziyaretinde gündeme gelen konular şöyleydi:

Silivri Cezaevinin isminin değiştirilmesi, Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesine 112 Acil Servis İstasyonu açılması, Gazitepe Mahallesine Gezici Sağlık Hizmeti sağlanması, 9 kilometrelik Kadıköy-Akören yol güzergahının asfaltlanması, Semizkumlar Mahallesi yan yol güzergahının asfaltlaması, okullarda bulunan kapalı spor salonlarının vatandaşların kullanıma açılması, Gümüşyaka Mahallesinde bulunan jandarma karakolunda personel ve araç sayısının artırılması, Çanta Mahallesi D-100 Karayolu yaya üst geçidinin yapılması, Sahil Güvenlik Komutanlığı ilçe amirliği kurulması, 12 yeni bekçi görevlendirilmesi, Köylerde başlanıp yarım kalan atık su hattı imalatlarının tamamlanması, Köylerde atık su paket arıtma tesislerinin yapılması.

Toplantıda Başkan Yılmaz, E-5 Karayolu üzeri İstanbul istikameti Silivri Bölge Trafik İstasyonunda yapılan uygulama noktasından kaynaklı trafik sıkışıklığı konusunu Bakan Soylu'ya iletirken, 29 Kasım Pazartesi gününden itibaren Kınalı bölgesine geçilme kararı uygulandı.

YILMAZ: MUHTARLARIMIZIN TALEPLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE KARŞILANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Silivri ziyaretinde muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlarla ilgili Aralık meclisinde bilgi veren Başkan Yılmaz, “Muhtarlarımız ve güvenlik birimlerimiz ile bir toplantı gerçekleştiren Sayın Bakanımız, özellikle muhtarlarımızın Silivri'de yapılması gerekenlerle ilgili taleplerini aldı. Bu toplantıda alınan bazı kararları sizlerle paylaşmak istiyorum: Değirmenköylü muhtarlarımızdan bir 112 Acil Servis İstasyonu talebi geldi. Biz Silivri Belediyesi olarak muhtarlarımıza bir yer tahsisine hazır olduğumuzu söyledik. Bu konuda gerekli görüşmeleri yaptık ve ilgili kurumlardan haber bekliyoruz.

Silivri'de haftada bir gün doktorun gitmediği tek köy Gazitepe. Bu konuda muhtarlarımızın bir serzenişi oldu. Sağlık İl Müdürümüz çok kısa sürede yapacakları bir hekim görevlendirmesi ile bu sorunu çözeceklerini ifade etti. Biz de Gazitepe'deki sağlık evinin tadilatını ve yenilemesini bitirme aşamasına geldik. İnşallah yeni doktorumuz ve yenilenen sağlık evimiz ile vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacağız.

9 kilometrelik Kadıköy-Akören yoluna karayolları standardında çift şerit ve çift kat sıcak asfalt yapılması konusunda Bakan Bey'in talimatları oldu. Bunun üzerine Karayolları Bölge Müdürümüz, bölge muhtarlarımız ve belediye ekiplerimiz bölgede keşifler yaptı. Burada sıcak asfalt çalışmaları kısa bir süre içerisinde başlayacak.

Yine Semizkumlar Mahallemizde D-100 karayolunun iki yanındaki 1,2 kilometrelik yan yollarda keşifler yapıldı. Bu yollarda da sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek.

Gümüşyaka ve Semizkumlar muhtarlarımız yaz aylarında karakolların personel ve araç sayılarının yeterli olmadığını söyleyerek bu konuda bir artış talebinde bulundular. Bu talep üzerine bölgeye ilave personel ve ilave araçlar gönderildi.

Yine belde muhtarlarımızdan gece bekçisi talebi geldi. Sayın Bakan, İl Emniyet Müdürümüze 12 bekçinin beldelere gönderilmesi talimatı verdi.

Silivri Limanımızın içerisine bir Sahil Güvenlik İlçe Müdürlüğü kurulması konusunda mutabakat sağlandı. En yakını Marmara Ereğlisi ve Gürpınar'da vardı. Silivri'deki müdürlük tam orta noktada bulunacak. Silivri Belediyesi olarak yer tespitini yaptık ve buranın yapımının hızlı bir şekilde başlayacağını düşünüyoruz.

Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra'daki köylerimizin mülkiyet probleminin çözümü noktasında istişarelerde bulunduk. Toplantının üzerinden bir hafta bile geçmeden İçişleri Bakanlığımızın kontrolörleri geldiler. Bölgede incelemeler yaptık ve problemleri netleştirdik. Mülkiyet problemi yaşayan köylerde yaşanan bu sorunu çözmek adına startı verdik. Ben bu sorunun çok kısa bir zamanda çözüleceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

YORUM YAP