Sevginar Sali

AK Parti’de son viraj

AK Parti ve CHP belediye başkan aday adayları, adaylık için kıyasıya rekabet içinde günlerini geçirirken, ibre son dönemde 10 yıl önceki rövanşa döndüğü izlenimini vermekte… Şöyle ki kulislerden sızan duyumlara göre Hüseyin Turan, 2004'te %34 ile kazandığı belediye başkanlığı seçimini 2009 senesinde %42,5 ile kaybettiği yarışın rövanşına doğru güçlü sinyallerle ilerliyor.
Silivri sokaklarında esen rüzgâr Hüseyin Turan'ken, Ankara'da Süleyman Çalık sesleri giderek yükseliyor!
Metin Karakaş, Sami Barlas olasılıklarını henüz kimse göz ardı edecek durumda değil.
Ve Emrah Maşalacı başkanlık iddiasının bir diğer çok güçlü ismi olma özelliğini sürdürüyor kanımca…
Yumurta kapıya dayandı ama AK Parti'nin Silivri'ye uygun gördüğü aday konusunda her kafadan tüm şiddetiyle farklı sesler çıkmaya devam ediyor.
AK Parti, CHP'nin adayına karşı güçlü bir alternatif çıkartamazsa sadece bir seçimi kaybetmiş olmayacak, Silivri'nin önümüzdeki 5 yılı da büyük bir yara alacak! Güçlü bir muhalefetin olmadığı yerde, iktidarın kuvveti yarı yarıya düşer.
AK Parti'nin adayını Salı, olmadı Çarşamba günü öğreneceğiz!
Hayırlara karşı inşallah!
AK Parti'de takvim belli en azından, CHP'nin maşallahı var ve hiç acelesi yok : )
MHP'nin yerel seçimlere ilişkin yeni kararını partinin Antalya kampında Genel Başkan Devlet Bahçeli şöyle açıkladı: “31 Mart seçimlerinden alınacak sonuçlar için elimizi taşın altına koyacağız. Buradan açıkça ilan ediyorum. MHP İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir'den aday göstermeyecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayları kim olursa olsun desteğimiz tam olacaktır. Diğer her yerde adaylığımız vardır, adaylığı belli olan arkadaşlarımız da çalışmaya devam etmektedir. Zillet ittifakının paydaşı olan CHP, HDP ve İP her nerede aday çıkarırlarsa çıkarsınlar biz hazırız, onlarla her seviyede mücadeleye hazırız. Ona buna bakmayacağız, kulak asmayacağız. Türkiye'yi yem ettirmeyeceğiz, tutsak düşürmeyeceğiz. Mesele cumhur ittifakı, mesele cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Kim ne söylerse söylesin fasa fisodur. İnandığımız söylüyoruz. İrade, ilke ve inançlarımız doğrultusunda da hareket edeceğiz. MHP siyasetini millete göre yapar. Tavsiyem odur ki, aramızda mumdan iradesi olan varsa, yol yakınken dönüp işlerine güçlerine baksınlar.”
İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet'in kararı da netleşirse 31 Mart 2019 stratejileri daha sağlıklı bir kurgu üzerine dayandırılma şansını yükseltmiş olur.

BAŞSAĞLIĞI
Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüz Yakup Karaca'nın annesi Emine Karaca hayatını kaybetti ve Pazar günü ikindi namazı müteakiben Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi, Siteler Camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında Zeytinburnu Kazlıçeşmede bulunan aile mezarlığına defnedildi. Merhumeye Allah'tan rahmet, başta Genel Müdürünüz Sayın Yakup Karaca olmak üzere bütün Karaca ailesine ve yakınlarına başsağlığı ile sabırlar dileriz.

BAŞSAĞLIĞI
Özer Mermer'in sahibi Ali Özdemir'in babası Sadi Özdemir geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi 26 Kasım 2018 Pazartesi, bugün vasiyeti üzerine Memleketi Bayburt / Rüştü Köyünde İkindi Namazına Müteakip kaldırılacaktır.
Merhuma Allah'tan rahmet ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ile sabır diliyoruz.

YORUM YAP