Sevginar Sali

Adaylar çıktı meydana

Hayatında heyecan isteyen, yüksek adrenalin tutkusu olanlar kesinlikle siyaset yapsın! Ama önce kalbini kontrol ettirsinler! Gece sahip olarak yattığımız tohumlar, sabaha çiçek açıyor, öğlene varmadan seyrine doyamadığımız bahçenin yabancısı olduğunuzu anlıyorsunuz! Al sana hareket!
MHP'nin listelerine ilişkin beklentim kötü sonuçlandı sanıyordum, CHP milletvekili adaylarını görünce şükreder oldum… Güne CHP listesine hayret etmekle başladık, AK Parti ile İYİ'leri merak ederken, değişiklik olacağı haberlerin ardı arkası kesilmedi… Ali Şeker tepkiler üzerine listelerde bu kez İstanbul 2. Bölgede yeniden yer buldu…
“Nasıl bir liste yapılırsa yapılsın eleştirilecekti” diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na bu hususta verdiğim hakkı milletvekili listeleri ile ilgili son üç seçimdir veremiyorum… Son iki seçimde oy da veremedim CHP'ye… Üçüncü seçim arifesinde aramızdaki oy bağı yine pek gevşek!
Derdi parti olanlardan çok değilim... Demokrasi, hak, hizmet, adalet, nitelik, liyakat bakış açısıyla karar verenlerdenim…
Eskiden yerel seçimler için adaylar önemli deniyordu, bence artık bu özellik genel seçimler hususunda da son derece geçerli… “Kim kimi tanıyor?” demeyin tanıyanların tanıyanlara aktardığı bilginin, tavsiyenin gücünü önemseyin.

KAYNARCA, MİLLETVEKİLLİĞİNDE İSTİKRARLI
Metin Karakaş, Hüseyin Turan, Yetgin Çavdar, Saffet Sert, Mustafa Zorlu mu derken Tülay Kaynarca milletvekilliği konusundaki istikrarını tartışmaya yer bırakmayacak şekilde 5. Sıra adaylıkla ispat etti.

ARKAZ, YÜKSELİŞTE
Hayati Arkaz, İYİ Parti 3. Sıradan adaylıkla Silivri'nin milletvekili çıkarma gayretlerini destekledi…

GENEL ÜZERİNDEN YEREL HESAPLAR
AK Parti'den Belediye Başkan Adaylığı düşünenler Tülay Kaynarca gibi dişli bir rakip gündemlerinden kalktığı için rahat bir nefes aldılar kuşkusuz… CHP'nin adayı da almıştır : )
O değil de; 35 kişilik aday adayı listesinde yer bulamayan AK Parti Milletvekili Aday Adaylarımızın karizması fazla çizildi sanki… Kaynarca, çalışmalarını İlçe Başkanı ile beraber güle oynaya yapmak zorunda kalacak derdim de önümüzdeki yerel seçim ışığı milletvekilliği hayal kırıklığını unutturacak potansiyelde Allah'tan…
Siyaset sahnesinde taşlar yeniden diziliyor!
Şu bir gerçek ki kendi rüzgârı, ışığı ve gücüne güvenenler istikrarlı şekilde yol alıyor…

Genel seçimlerin yerel/Silivri özeti;
MHP'den 6. Sıra Volkan Yılmaz-seçilmesi için çok ciddi bir çalışma gerek…
AK Parti'den 5. Sıra Tülay Kaynarca-kesin seçilir…
İYİ Parti'den 3. Sıra Hayati Arkaz-seçilme şansı yüksek…

YORUM YAP