Sevginar Sali

“10 yıldır bekliyorduk...”

“10 yıldır bunu bekliyorduk” dedi, Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Tanıtım Töreninde, hemen önümde heyecanla programı takip eden yaşam tecrübesinin en özel ve umut dolu anlardan birini şahitlik ettiği her halinden belli olan teyze; bir yandan da başörtüsünün ucuyla gözlerinde yaş olarak beliren umut ve sevinci silerken…
“Nasıl oldu bu dönüşüm” diye sorunca “Siz kimsiniz” yanıtını beklemiyordum tabi… Küçük bir yalan ile yeni komşuları olabilme olasılığını ileri sürmek zorunda kaldım; af etsinler. “Bizim burada komşuluk çok güzeldir…” deyip anlatmaya başladılar.
Ve anladım ki sadece ayakta kalmaya direnen beton yığınlarını yenilemek işine yaramamış bu dönüşüm, yıllara dayanan ve pek çok yerde kaybolmaya yüz tutan komşuluk bağlarının devamı için de vesile olma yolunda.

Varnalı Konutları'nın hikayesini Fatih Tüfek diye genç bir arkadaştan dinlemiştim hemen 26 Eylül 2019'da Silivri'yi sarsan 5,8 şiddetindeki depremin ardından; “Bizim enkaz altında kalmamız an meselesi bunun için depreme de ihtiyaç yok” derken oldukça endişe verici bir durumdan söz ediyordu. İki yılın ardından çok güzel bir noktaya geldi konu ama hiç kolay olmadı.
Her güzel şey gibi bu da payına düşen pek çok zorluğu aşa aşa günümüzdeki haline yoğuruldu.
Başkan Volkan Yılmaz'ın azmi bu konuda da kendini çok iyi sonuçlar ile gösterdi. 2,5 yıllık iktidarında yaptıkları ile kazandığı güven, ortaya koyduğu anlayış olmasa işler yine bu denli kotarılmazdı.

***

“Seçimden önce verdiğimiz sözler arasında yoktu” diyerek bu aralar giderek artan bir sıklıkta yeni çalışmalarını yönettiği halk ile paylaşmayı sürdürüyor. Yani ‘Verdiğimiz sözleri ziyadesiyle tutmakla kalmayıp, vermediklerimizi de gerçekleştiriyoruz' algısını (gerçekte karşılığı olan bir şeyden söz ediyoruz) zihnimizin topraklarıyla buluşturmanın ötesinde, yeşertiyor… Hasat konusunu bilara konuşuruz!

***

Saral İnşaat'ın Silivri'ye kazandırdığı sosyal destekler saymakla bitmez ama bu sefer gerçekten onlar da çıtayı oldukça yükseğe taşıdı. Mustafa Saral'ın temel atma töreninde her zamanki tevazusu dışında güvenli yapılar konusuna dikkat çekmek üzere gösterilen kısa videodan müteahhit olarak bulunduğu çıkarım, yapı yapmanın ötesinde içinde oturacak insanlara güvenli yaşam alanı kazandırma hissiyatı kurumsal varlıklarını da anlayışlarını da en yalın hali ile ortaya koydu.
Vatandaş olarak biz yanlış düşünebilir, küçük hesaplar yapabiliriz. Bizi doğru düşünce ve irdeleme noktasına çekecek yöneticiler ile bu hususta sosyal sorumluluk görevleri üstlenecek iş insanlarının varlığı ne kadar önemli bir kez daha gördük sanıyorum.

10 yılın sonunda mutlu sona doğru koşar adımlarla yola çıkan Varnalı Konut sahiplerinin mutluluğunu paylaşıyor, ihtiyaç duyulan tüm alanlarda bir an önce gerekli iyileştirmelerin gerçekleşmesini diliyorum. İnşallah afetler gündemimize uğramaz ama geldiklerinde hazırlıklı olmamız için çaba sarf eden herkesten razı olmalıyız, Allah onların gücünü arttırsın, işlerini rast gitmesini sağlasın inşallah.

YORUM YAP