XXXXX

Yüzdük Yüzdük Kuyruğuna Geldik

Silivri Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu pazartesi günü gerçekleştirildi.
Seçim atmosferinde siyasi gerilimin keskin sınırlar çizdiği kutuplaşmanın burada da kendini hissettireceği beklentisi boş çıktı. Muhalefet siyasi gerilimi meclise taşımamak için önerge bile hazırlamamıştı. Işıklar’ın, İBB’nin sorumluluğunda olan ana caddede üst geçit talepleri ile randevu taleplerinin karşılıksız kaldığı, sitemini bile duymazdan geldi AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş.
Muhalefetin meydanlardaki siyasi gerilimi meclise taşımama kararlılığını, Işıklar’ın sitemi bozmadı.
AKP’liler borçlanma ile ilgili gündem maddelerine sessizce ret oylarını verip, asıl meselelerine dönmek niyetindeydi anlaşılan.
Işıklar, sadece sahalarda değil mecliste de kavgasını sürdürmekten kaçınmadığını hissettirdi. Bu kimin için ne kadar önemli ve ifade ettiği neydi orası tartışılır.
Meclisi oluşturan taraflar fiziken toplantı salonunda olsa da her birinin aklı 12 Haziran seçimindeydi.
Ne zaman ki meclis gündemi çay servisinden önce bitti ve konu seçimlere geldi herkes bir ayrı dikkat kesildi. Seçim çalışmalarında sağ duyu çağrısında bulunan Işıklar, sonuçların hayırlı olmasını dileyince Karakaş da söz istedi. Ve dedi ki; “Afişlerimiz kesiliyor bunu yapan kişilerden biri de belediyenin taşeron firmasında çalışıyor. Önleminizi alın.”
Geçtiğimiz haftalar sadece AKP’nin seçim afişlerini yerlerde gördüğüm gözlemimi paylaşmıştım. Sonrasında aynı akıbete uğrayan CHP ve MHP’li afişleri de görmeye başladım.
Devamı 08 Haziran 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP