Sevginar Sali

Yıldırım neden aday?

Abdullah Yıldırım, CHP'ye yeniden ilçe başkanlığı yapmak üzere iddiasını dün medya mensuplarına yönelik düzenlediği basın toplantısında anlattı. Biriktirdikleri ve içinin doluluğunu ortaya koyarcasına düşüncelerini, duygularını ifade etti. “Sadece bir dönem” istiyorum dedi. “Belediye Başkan adaylığı hedefleri olanlar iki dönemi düşünmek durumunda, benim öyle bir derdim yok iki yıl ilçe başkanlığı için yetki istiyorum” şeklinde konuştu. Sonrası adına “Yıllardır görmediğimiz, değerlendirmediğimiz pırlanta gibi gençlerimiz varmış artık onlara fırsat, yön, yol, fırsat verelim” diye konuştu.
“Geçmişe dönmenin manası yok” derken ne geçmiş dönem yönetimi ne de bir zamanlar birlikte yol aldıklarına ilişkin tartışmak istemediğini ortaya koydu.
2009'da seçimlerin kazanılmasını sağlayan aile ruhunu yeniden parti örgütü içinde canlandırmak istediklerini ifade etti.
CHP'nin Silivri'de tıpkı Trakya genelinde olduğu gibi sağlam bir tabanı bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Birlikten kuvvet doğar” vurgusunu sıklıkla yaptı, rakipleri ve geçmiş yönetimle bir tartışmaya yol açacak söylemlerden özenle kaçındı.
“CHP olarak Silivri'de seçimleri kazanmak boynumuzun borcu” diyen Yıldırım, “Biz bunu daha önce yaptık, yine yapabiliriz. İlçe başkanlığı konusundaki rakiplerimiz bizim daha önce yaptığımızı gerçekleştirmeye aday biz çok daha farklısı ve iyisini yapmak için bu dönem göreve talibiz” iddiasını tekrarladı.
Tecrübeyi, yenilik ve gençliğin dinamizmini ile birleştireceklerini belirten Yıldırım, adaylık iddialarını ve vaatlerini sonuna kadar devam ettireceklerinin altını çizdi.
CHP tabanı ve vatandaşın yaşananlar hakkında son derece bilinçli olduğunu belirten CHP Başkan Adayı, “Seçim parti binasında değil, sahada çalışarak kazanılır” ifadesiyle yönetim anlayışının ipuçlarını verdi.
1,5 yıllık memuriyet dönemi dışında CHP'den hiç ayrılmadığını, neye kızarsa kızsın başka parti veya adayını asla desteklemediğini, her seçim döneminde verilmese de ilçe yönetimlerinden görev talebinde bizzat bulunduğunu ifade ederek manidar göndermelerde bulunan Yıldırım, “CHP benim yaşam biçimim, kimilerinin mesleği” tespitini aktardı.
“Bizim özümüz CHP. Partimiz kimi aday gösterirse ona destek vermek görevimiz. Sonuna kadar CHP'liyiz. Partimizin omuzlarından yük almak için gayret gösteririz. Herkes bu partinin değerini bilecek, saygı gösterecek, ihanet etmeyecek” şeklinde konuşan Yıldırım, “%3-4 oyu olan parti Silivri'yi yönetiyor. Ne hazırlıkları var ne de ekipleri. Belediyeyi bizim arkadaşlarla yönetiyorlar” dedi. Volkan Yılmaz'ın hizmet etme gayretini belirten Yıldırım, halkın dilinden konuşmak ve halka dokunmanın önemine işaret etti.
“Tarlada izi olmayanların harmanda yüzü olmaz ve yüzü gülmez de” diyen Yıldırım, “Bize delege seçimlerinde oy versin vermesin tüm partililerimizin, devamında delegelerimizin yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.
“Biz daha önce kendimizi ispat ettik. Her şeyi ince eleyip, sık dokuyan bir örgütümüz, halkımız var. Aktör, dublör, suflör kim örgütümüz bunun bilincinde, gayet iyi ayırt ediyor. Kendimiz ve partimizden eminiz üyelerimize sonsuz güveniyoruz” şeklinde konuşan Yıldırım, çözüm üretmek için İBB ve Silivri Belediyesi ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.
Rakipleri ile ilgili sorulara, “Biri çok genç, diğerinin de pişmesi lazım daha” şeklinde yanıt veren Yıldırım, “Dinozorların hepsi gidecek” diye de ilçe başkanlığı iddiasının gerekçelerinden birini ifade etti…
Yıldırım, delege seçimlerinde kırmızı liste ile yarışa katılacak... Yolu açık olsun... Yıldırım ve ekibine bol şans...

YORUM YAP