XXXXX

VİCDANINIZ RAHAT MI?


Pazartesi günkü manşet haberimizi okumuşsunuzdur. Yıllar evvel yapılan bir bina pencere ve balkonu olması gereken yerden değil farklı bir açıdan açılmış. Bugünlerde verilen bir ruhsat ile yıllardır devam eden ama kimsenin bilmediği bu yanlışlık gün yüzüne çıktı. Yasalar uygulandığında her iki taraf da cezalandırılacak anlaşılan. Anlaşılmayan ise şu; yasa uygulayıcılarının amacı cezalandırmak değil, sorunları çözmek olmalı. Tarafları ortak çıkar noktasında uzlaştırmak. Bina inşaatı esnasında vatandaş yapının projeye uygun yapılıp yapılmadığını bilmez. Eline ‘al bu senin iskanın’ diye bir belge tutuşturulur inanır… İnanır ve gün gelir kandırıldığını, yanıltıldığını anlar ama iş işten geçmiş olur. Binaların yasalara uygun yapılıp yapılmadığını denetleme görevi belediyededir. Kapı, pencere nereye açılır, kaç santim kalınlığında demir kullanılmıştır, beton kalitesi hakkında (yapı denetim firmaları da var tabi işin içinde) her daim son sözü ve onayı belediye verir. Hiçbir sade vatandaş bu işin ayrıntısını bilmez. Bilmek zorunda da değildir. Ama ayağına kadar defalarca gelen bir vatandaşın sıkıntısını çözmek veya bu konuyla ilgilenmek için olayın basına yansımasını beklememek de gerekir. Sızdıktan sonra "Vay efendim siz bize aba altından sopa mı gösteriyorsunuz alın size balyozla cevap verelim de görün” tarzında yaklaşıma da pes doğrusu… İnsan en azından bir gidip bakar merak edip de "Bu vatandaşın figan feryadının sebebi nedir” diye… "İş medyaya yansıdı işlem yapacağız” deyip de asıp kesmek kolay… Yapın tabi… Vicdanınızın rahat olduğu, kaldırabileceği elinizden gelen her şeyi yapın. Hakim yasaları uygularken takdir hakkını kullanır… Şunu da unutmayın herkes sizin gibi kolayca gözden çıkaracağı, harcayacağı imkânlara sahip değil… Bu imar meselelerine daha dikkatli bakmakta yarar var demek ki…

IŞIKLAR ADAY ADAYLIĞINI CUMA GÜNÜ AÇIKLIYOR
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 2014 seçimleri ile ilgili başkan aday adaylığını 2 Ağustos 2014 Cuma günü parti ilçe merkezinde saat 12.00’de açıklayacak. Rakiplerinin "Işıklar aday olamayacak” argümanı üzerine, belediye başkanımızın adaylık gerekçelerini kamuoyuyla paylaşma şekli ve içeriği ilginç bir hal alıyor.
Tabi ne Değirmenci, ne Yıldırım ne de bir başka partili bu gerekçeyle aday adaylığını açıklamayacak parti tabanı ve kamuoyuna. Ama empoze ettiklerinin ne olduğu ortada. Siyasilerin sıklıkla düştüğü bir hata var; yaptıklarını anlatmaktan, yapacakları ile ilgili hedef söyleminin içeriğini zayıf bırakıyorlar. CHP’deki aday adaylığı açıklamaları öncesinde hatırlatalım; ‘Ne için Silivri size daha 5 yıl yönetim yetkisi versin?’ bunları anlatın. Zaten beş yıldır her çaktığınız çiviyi, koyduğunuz tuğlayı defalarca izah ettiniz.

KISA KISA
•Kadir Baran’dan boşalan Kent Konseyi Başkanlığı görevi konusunda Mustafa Yazıcı ismi geçiyor.
•Selami Değirmenci bugün saat 14.00’da CHP İlçe Merkezinde 2014 yerel seçimleriyle ilgili Belediye Başkan Aday Adaylığını düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.
•Ortaköy’den meclis adaylık başvuruları; CHP’nin Ortaköy’deki çalışmalarını gerçekleştiren ekip içerisinde emekleriyle dikkat çeken hali hazırda partinin mahalle sorumluluğu görevini yürüten İbrahim Çeşmecioğlu ve yönetimde yer alan Güler Sakallıoğlu meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Hayırlı olsun… Birkaç aydır meclis oturumlarına dahi katılmayan Ramazan Sakallıoğlu yerine bu dönem eşi meclise aday anlaşılan. Hayırlı olsun!
•Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatı Cuma akşamı Kale Park’ta bir iftar daveti vermeye hazırlanıyor.
•Sahilde bulunan gözlemeciler yeniden iş başında. Aralarında çıkan münakaşa sebebiyle Zabıtadan aldıkları iki günlük cezaları sona erdi… Gözlemeci tutkunlarına duyurulur. Şaka değil gerçek!
•İBB, Pazar günü Silivri sahilinde 10 bin kişilik iftar için hazırlık içinde.
•Sahildeki balıkçı heykeline nazar değdi; balıkçının kedisi çalınmış… Ah Silivri ah Silivri, heykellerimizi buna göre oluşturmamızda yarar var...


YORUM YAP