Sevginar Sali

Ters Köşe

Bugün kimseyi eleştirmeyeceğim. Muhtemelen bu sebepten birçoğunuz da bu yazıya merak duymayacak. Ama ilginizi tamamen kaybetmeden, gündemdeki konulara dair söylemek istediklerim olduğunu ekleyeyim.

Star TV’de Pazar akşamları yayınlanan Behzat Ç isimli bir polisiye dizisi var. Bayılıyorum oradaki polislere. Suçlulara sert müdahaleleri özellikle yüreğimin yağlarını eritiyor.
Çok normal bir durum değil ama fikir suçluların tutukluluk süresi yılları geçerken, tecavüzcülerin 7 ay içerde yatıp çıkmasını aklım almıyor.
Yasalarımız sanki suçluyu değil, suç işleyeni korumaya odaklı gibi hissediyorum. Bu çevrelerle çok haşır neşir olduğumdan değil, artan suç oranı ve şiddet canımı sıkıyor.
Silivri Emniyeti bize komşu geldi. Emniyette bir de yeni müdür ve yardımcımız var. Çok beyefendi insanlar ikisi de tanıdığım, gördüğüm kadarıyla. Morallerini bozmaktan özenle kaçınarak yazıyorum cani yürekten başarılı olmalarını istiyorum. Çaba ve iyi niyetlerinden de zerre kadar kuşku duymuyorum. İnsanların temsil ettikleri kurumdan beklentilerine dair bir şeyler anlatmak istedim bilmiyorum başarabildim mi?


Yazının devamı 22 Ekim 2010 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde...

YORUM YAP