XXXXX

Terör Protestosu

Terör gündemimizde ilk sırayı yine aldı. Gerçi alt sıralarda da olsa verdiği acıyı hafifletmiyor. Asker, polis derken terörün hedefinde şimdi de öğretmenler var.
Eğitim İş Silivri Temsilciliği Basın Yayın ve TİS Sekreteri, bugün terör saldırılarını kınamak için bugün derslere siyah kurdele takarak gireceklerini duyurdu. Konuyla ilgili duyuru şu şeklide: “Ülkemizi kan gölüne çeviren bölücü terör örgütü, son günlerde saldırılarında öğretmenlerimizi de hedef almış bulunmakta. Bugüne kadar 12 öğretmenimiz kaçırıldı.  30 Eylül bugün terörist saldırıları kınamak ve protesto etmek üzere  derslere yakalara siyah kurdele takılarak girilecek ve ülke genelinde kitlesel basın açıklamaları yapılacak.”

Terör tırmanınca, siyasetin kısır çekişmeleri yavan kalıyor…
Diğer yandan da bu nedenle hayatın olağan akışından taviz vermek, yenilmek, kabullenmek gibi geliyor.

KONGRELER ERTELENDİ
Aralık-Ocak gibi beklenen ilçe kongreleri Nisan-Mayıs’a dayanacak gibi görünüyor. Bu süreç de alandaki siyasi rekabete zaman tanıyor. CHP’de tüzük gelişmeleri ilçe kongresini Ocak’tan daha ileriye taşırken, beklemek de bekleyenlerin sinirlerini bozuyor anlaşılan.
CHP’de Gençlik Kolları ataması Selami Değirmenci kanadında ciddi bir huzursuzluk yaratırken, bunu ilçe yönetimine her fırsatta yansıttıklarına dair gelişmeler gündemden düşmüyor. Yeni gençlik kolu başkanının atanamayacağını, atansa bile görevlendirilmesinin iptal edileceğine dair iddialı çıkışlarda bulunan Değirmenci, yönetim üzerindeki preslerini de azaltmayacak gibi görünüyor. İl Başkanlığı yönetiminin ardından Silivri ilçe yönetiminde değişiklik beklentisi kaçınılmaz görünüyor. CHP Silivri, Değirmenci ile hesaplaşmasını ya kongre öncesi ve kongrede tam yapacak ya da bu çekişme yerel seçimlere kadar geçerliliğini koruyacak.
Genel Merkez’den sonra Değirmenci’nin il başkanlığında da tutunacak dalı kalmadığı yönünde güç kazanan istihbarat hakim. Değirmenci, asabi çıkışları ile zorlamalarını sürdürdüğü ölçüde kongre şansını azaltacak.
Kılıçdaroğlu’nun aylar önce bir açıklaması vardı, sanıyorum partide yeni tüzük tartışmaları çerçevesinde yansıyan açıklamalarından biriydi; Parti yenilenecek, genç kadrolar gelecek diyordu… Zamanın geçtiğini kabul etmek gerek. Bu gerçeğe karşı savaş baştan kaybedilmiş bir mücadeledir. Eskiler, kendilerini yenilemedikçe yeni zamana ayak uydurmaları zordur. Hele ki değişim diyen bir partide tutunmaları daha da zordur. Bunu zorluklar çıkartarak değil, insanların hayatını, kurumun işleyişini kolaylaştırarak yaparsınız.

ESKİ BİR İDDİA YENİ BİR İLÇE
Eski bir tartışma yeniden gündemde. Olursa da yerel seçimler üzeri olur muhtemelen. AK Parti kaynakları İBB’de Silivri ile ilgili yeni bir ilçe çalışmalarının gündemde olduğunu aktarıyor. Selimpaşa-Ortaköy-Kavaklı… Aslına bakarsanız Silivri tek ilçe belediyesinin ihtiyaçlarını karşılamayacak kadar geniş bir coğrafya oldu. Belki de en iyisi bu olur. Silivri’de siyasi hesaplar yapanlar her ihtimale karşı bu olasılığı da akıllarında tutsun derim.

Haberin devamı 30.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP