XXXXX

Sorunların Üstesinden Gelecek Kadar Güçlü Olmak

Yüzlerce senaryo ve günlerce artarak devam eden spekülasyonların ardından Hüseyin Şahin resmen CHP İlçe Başkanı oldu. “Selami Değirmenci’nin istediği” veya “Özcan Işıklar’ın istemediği” oldu şeklinde bu konuyu sadece CHP’li olmayanlar yorumlayabilir. Ama Silivri’de CHP’nin tabanının ne kadar geniş olduğunu hesaba katarak söylemek gerekirse beklendiği üzere Hüseyin Şahin vekaleten yürüttüğü göreve atandı.
Şahin siyasetten tabi ki hiç kopmadı. Daha önce de belirttiğim gibi CHP’nin önemli virajlarında hep önemli bir etken oldu, oluşturdu.
Atanıp atanmayacağı kaygıları sonuçlandıktan sonra yerini hemen yenilerine bıraktı. Şahin’in bağımsız bir ilçe başkanı olup olamayacağı ve en önemli siyasi rakibi Metin Karakaş ile baş edip edemeyeceği.
Kaygıların giderilmesi bir yapının başarısına inanmanın önündeki engelleri kaldırır.
CHP’nin başarısını isteyen herkes de sözünü ettiğim kaygıları ciddi ciddi düşünmeli. Bunların gelişerek büyümesi yerine, ortadan kalkması için çalışmalı. CHP Silivri’de başarılı olursa bundan milletvekili adayı da belediye başkanı da, bu yapıda yer alan herkes faydalanır. Başarı tek bir kişinin eseri olamayacağı gibi başarısızlığın zararı da kısıtlı olmaz, dokunduğu her yere etkisini hissettirir.
Hüseyin Şahin, CHP’nin ilçe başkanı olduğuna göre milletvekili aday adayları kendi kulvarında çalışmalarını sürdürmeli, Belediye Başkanı kendi işine bakmalı. Destek ve katkıdan başka ilçe yönetimine verecekleri, dayatacakları hiçbir şey yok.
Işıklar çok doğru bir söz söylüyor, “sorunlarımızı kendi içimizde tartışıp, dışarıya umut vereceğiz” diye. Sorunsuz bir yapı olmaz. Hele siyaset hiç olmaz. İnsanların olduğu yerde sayıları ile birlikte sorunlar da artar. CHP ve her hangi bir partide sorunların kökünü kazıyamazsınız, sadece üstesinden gelecek kadar güçlü olmayı başarmalısınız. Sorunlar hep olacak önemli olan onların üstesinden gelecek kadar güçlü olmak.
Bu arada Selami Değirmenci ve Abdullah Yıldırım’dan sonra Mümin Tuğlu ve Necmi Şimşek’in milletvekili aday adaylıklarını açıklama hazırlığı içerisinde oldukları duyumunu aldım.
CHP, Hüseyin Şahin’in İlçe Başkanlığı’nda milletvekili aday adayı zenginliğini partisinin yararına değerlendirmeyi bilmeli. Bölgemiz açısından genel seçimlerde kazanılacak CHP oyları gelecekte ilçe yönetimi ve belediye seçimlerinde önemli bir avantaj oluşturacak. Bununla da kalmayıp en yakın rakipleri AKP’yi sarsacak potansiyel barındırıyor. CHP’nin milletvekili aday adayları ilçe yönetiminin zenginliğini oluşturuyor. Bu serveti elinin tersiyle itecek mantık kaybeder, kaybettirir.
Devamı 28 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP