Sevginar Sali

Sonuç değil sebeptir!

Bir okuyucum aradı dün ve “Kendisi ile halk için siyaset yapan siyasetçi” ayrımına bir örnek sundu…
Yakın ve uzak geçmişte Silivri siyasetinin aktörlerinden biri sözde 2024'ün AK Parti Belediye Başkan Adayı (Tülay Kaynarca) için destek yoklaması çekerken Cumhur İttifakının 2023 seçim sonuçları ile bozulacağını da hesaba eklemiş!
AK Parti'nin 2023'te alacağı kötü seçim sonuçları öngörüsünden yola çıkarak aynı partide kendisine siyasi istikbal hazırlığı yapan zihniyetten halka hizmet önceliği beklenir mi?
Partisinin olası kötü sonuçlarını değiştirmek için bir şey yapmak yerine bunu olmuş bitmiş kabul edip, ona göre kendine siyasette çıkış arayanlar sonuç değil sebeptir!
Bence AK Parti de diğer tüm siyasi kuruluşlar da bu tip; halktan, partiden önce kendi şahsi çıkar ile hedeflerini önemseyen, siyasetçileri sırtından bir zahmet silkelenip atsın.
Kendilerine de halka da yapabilecekleri daha iyi bir hizmeti düşünemiyorum.
İÇ-İŞLERİ
Ne İçişleri ne de Valilik ayağında bu denli hizmet ve yatırım beklentilerimizin karşılık, Silivri gündemlerinin muhatap ve çözüm bulduğu bir yakın geçmiş dönemimizi daha anımsamıyorum. Daha uzak bir geçmişte varsa bilemem. Siyasi dengeleri göz ardı edemeyiz de Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın kişisel ilişkileri ile bu sürece sunduğu katkının hakkını teslim etmeliyiz. Ayrıca da, yeri geldiğinde eleştirdiğimiz gibi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya Silivri hassasiyetleri adına teşekkür etmemiz gerekli.
SİLİVRİ BELEDİYESİ EK BÜTÇEYE DOĞRU
Silivri Belediyesi'nin 2021 yılı için belirlediği 335 Milyon TL'lik bütçenin Kasım sonu itibariyle gerçekleşme oranı %99'larda seyrederken kalan süre için ek bütçenin hazırlanması değerlendiriliyor. Yıl sonu itibariyle %80'lerde gerçekleşme oranının başarı sayıldı şartlardan bir ay kala %100 gerçekleşme ile ek bütçe hesapları dünya ve ülke ekonomilerinde doğru yönetim ile bir şeyin iyi gidebileceğine dair umudumuzu tazelemek adına alkışı hak ediyor.
GEÇMİŞ OLSUN
Ciddi bir fırtına yaşadık can kaybı oluşmadan, maddi hasarla atlatmış olmamıza şükredip, hepimize geçmiş olsun! Allah beterinden saklasın da almamış gereken tedbirleri bir an önce gerçekleştirmek ümidiyle.

YORUM YAP