XXXXX

Sıradaki

Silivri’de ilçe teşkilatının yeni merkezini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, “Mekan ve genel seçim tamam, sıra yerel seçimlerde” diyor.
Özcan Işıklar’a sorarsanız, “Üç yıl var daha yerel seçimleri tartışıyoruz” diye isyan edebilir. İsyanını daha da haklı çıkartacak bir durum son üç yılında değil seçildiği günden bu yana söz konusu değerlendirmeler hiç eksik olmadı. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan ne ilk ne de son belediye başkanı kendisi. Aynı durumu Hüseyin Turan yaşadı ondan önce. Ya halk siyasete çok ısındı ya da, seçtikleri ve seçtiremedikleri ile ilgili durumu ziyadesiyle içselleştiriyor. Ya da seçilenler varlığını tartışılmaz bir şekilde ortaya koymayı başaramıyor!
Seçim sonuçlarını yansıtan mavi kaplı bir dosyası var AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın uykularını biraz rahatlatan. Aynı sonuçlar eminim ki Işıklar’ın da tüm benliğini kaplamış durumda. Onun, Karakaş kadar rahat uyuduğunu söylemek zor. Silivri’nin her yerinde devam eden çalışmalar ve beklentileri de bu kapsama dahil ettiğinizde belediye başkanımızın gözüne uykunun girmemesi son derece anlaşılır. Karakaş, bundan sonrası belediye başkan adaylığını sağlamlaştırarak, özellikle MHP’nin kendi belediye başkan adaylarına yüzde 11’lik oy oranını yönlendirmesiyle rahat bir nefes alacak. MHP’nin oyları Silivri’de bundan sonraki seçim sürecinde son derece önemli. Kendi adayını belediye başkan seçtirmeye yetmeyeceği kadar seçilecek olanı belirlemede oynayacakları rol ortada.
Karakaş’ın izlediği çok doğru bir strateji var, kendi tabanından olmayanlara da en az olanlar kadar ulaşma gayreti.

Haberin devamı11.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP