XXXXX

Silivrinin Beklentisi

Bir şey yap, güzel olsun.
Çok mu zor?
O vakit güzel bir şey söyle.
Dilin mi dönmüyor?
Güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.
Beceremez misin?
Öyleyse güzel bir şeye başla.
Ama hep güzel şeyler olsun.
Çünkü her insan ölecek yaşta.
Geç kalmayasın!
Şems-i Tebrizi

SİLİVRİ’NİN BEKLENTİSİ
Dün Silivri Belediyesi’nin Objektif Firması’na 1,5 yıllık görev süresine ilişkin yaptırdığı kamuoyu yoklamasına ilişkin verilerin önemli bir kısmını yayınladık.
Genel olarak bakıldığında parlak bir durumdan söz etmek mümkün olmasa da yerel yönetimin kamuoyu nazarında geçerli notu aldığını söyleyebiliriz. Eksiklik olarak ifade edilenler zaten bildiğimiz ve sürekli gündeme getirdiğimiz konular. Yapılan çalışmalardan halkın haberdar olma durumuna ilişkin düşük oranlar dikkat çekiyor. Ama bunun da anlaşılmayacak bir tarafı yok. İnsanlar o kadar kendi derdine düştü ki, belediyenin yaptıklarını sadece kendilerini yakından ilgilendirdiği ölçülerde takip ediyorlar.
En az bilinen çalışmalar kısmında bunu bariz bir şekilde fark ediyorsunuz.
Yıllardır Silivri’nin en büyük sorunu ‘işsizlik’tir aynı ölçüde işverenlere sorun onların da en büyük sorunu nitelikli işgücüdür. Çalıştıracak, sorumluluk sahibi eleman bulmak çok zor. Bu tarz insanların ilçemizde işsizlik oranlarını yıllardır pompalayıp durduğuna giderek inanmaya başlıyorum.
Belediyeden beklentiler kısmında deniz kirliliği, kanalizasyon, çevre temizliği ve çöp toplama gibi konular öncelikli yer alıyor. Dilimizde tüy bitti anlata anlata. Silivri’nin sahip olduğu doğal zenginlikler maddi kazanç imkanlarımızı arttıracak en önemli değerlerdir. Turizm ve hizmet sektörü Silivri’ye en az zarar verip, en iyi katkıyı sunacak alanlardır. Tarım da var da o alanda çalışmaya, üretmeye hevesli bir nesil yok artık Silivri’de. Yüzlerce dönüm tarım arazisini satıp, anlamadıkları işlere yatırım yaptıktan sonra mecburen fabrikada işçi olmaya mahkum binlerce gencimiz var. Vatandaşın yerel yönetimden asgari düzeyde beklentisi sokakların temizliği, çöplerin hijyen koşullara uygun şekilde alınmasıdır.
Silivri’nin geleceğini kurtarmaya yönelik projelerden çok günlük ihtiyaçların karşılanmasını önemsiyoruz artık. Uzun vadeli plan yapacak durumumuz çoktan ortadan kalktı. Günlük konular çözüme en iyi şekilde kavuştuktan sonra geleceğimizi de düşünelim ama ancak o zaman.

SEÇİM HAZIRLIĞI
12 Haziran 2011’de genel seçimlerde oy kullanacak seçmenler muhtarlıklardan veya internetten isimlerini 31 Mart’a kadar kontrol edebilir. Listede ismi olmayan seçmenlerin nüfus müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmekte.

SÖZ YORUM’UN BUGÜNKÜ
KONUĞU ABDULLAH YILDIRIM
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdullah Yıldırım bugün saat 13.00’da 91.1 frekansında radyolarınızda, internetten www.silivrimfm.tv adresinden yayınlanacak Söz Yorum programımızın konuğu. Çarpıcı açıklamalara imza attığını söylememe gerek var mı bilmiyorum?!

ANKARA SEFERLERİ
KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
CHP Silivri’nin tüm milletvekili aday adayları Selami Değirmenci dışında Salı günü Ankara’ya giderek aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdi. Değirmenci’nin de bugün Ankara’da olması bekleniyor. Pazar günü tüm aday adayları Genel Başkan’ın daveti üzerine yeniden Ankara’da olacak.
CHP’nin Milletvekili Aday Adaylarından Necmi Şimşek, Değirmenci’nin hakkındaki açıklamalarına kırgın aldığım duyumlara göre. 10 yıl önce yaşanan ve ‘mahrem’ diye tanımladığı konuların ortalara yanlış şekilde dökülmemesi gerektiğini düşünüyor kendince.
Siyaset öyle bir şey ki yaptığınız hiçbir şey unutulmamakla birlikte ne zaman ne şekilde önünüze konacağını kestirmeniz çok güç.
Nezaket veya başka bir şey uğruna içinde düşüncelerini saklı tutan biri olmadığım gibi düşündüğüm şeyi söylememeyi bir meziyet değil şahsen eziyet sayarım. Herkes düşüncelerini samimi şekilde ortaya konduğunda hayatımız belki daha güzel olmaz ama daha kolay olur kanısındayım.

24 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP