XXXXX

Silivride Seçim Gündemi

CHP sahaya inmek için adaylarını bekliyor olamaz değil mi?
Eğer öyleyse daha çok bekler de ondan diyorum.
Adayı yok belki ama mis gibi 6 aday adayı var CHP’nin…
Pazartesi günü yansıyan haberlere bakıyorum da CHP cephesinden sahnede varsa yoksa her yere yetişmeye çalışan bir Belediye Başkanı ve CHP Kadın Kolları…
Allah’tan Kadın Kolları var her etkinliğe yetişiyorlar, diğer yandan da çalışmalarını sürdürüyorlar.
MHP’nin 29. Sıra adayının çalışma şevkini düşünüyorum da iktidara alternatif iddiasını sözde savunanların, eylemlerini değerlendirmekten geçiyorum.
Hüseyin Şahin, dolayısıyla CHP Silivri çok önemli bir süreci; aday adaylığını yeterince iyi değerlendiremedi. Çünkü partinin ilçe başkanı olarak gerekli hakimiyeti kuramadı henüz. Öyle kritik bir zamanda geldi ki CHP’nin başına, sonsuz bir zaman dilimi yok elinin altında.
Seçimlere kalmış iki aydan az bir süre Silivri’de birinciliğe oynamaya en güçlü aday CHP’ye yönelik yine diğer partilerin üstünde bir performans beklentisi karşılıksız. Referandum öncesinde de aynı tantanayı yapıyorduk yüzde 60 hayır oyu çıktı Silivri’den bu gerçeği göz ardı etmiş değilim. Yine de şansa bırakılacak bir konumu yok CHP’nin. Tıpkı son pişmanlığın hiçbir şeye fayda etmeyeceği gibi.
Özcan Işıklar, Pazar günü meclis üyeleri ile bir araya gelmiş. Ne konuştular bilmiyorum ama genel seçim stratejilerini belirlemiş olmalarını umuyorum. Yoksa genel seçimlerden istediğini alan Metin Karakaş’ın dilinden onları kimse kurtaramaz. Hüseyin Şahin’in ilçe başkanlığı daha ne kadar devam eder bir kesim de bunu tartışıyor. Kulislerde Değirmenci’nin görevine dönmek istediğinin yanı sıra başka isimler de telaffuz edilmekte. Abdullah Yıldırım kanadının da ilçe yönetimini ele geçirmek istediği bir diğer duyum. Gerçi bunları bir yerlerden duymaya da gerek yok. Yerel seçim beklentisi olan herkesin ilçe yönetiminin ne denli önemli bir kilit noktası olduğu bilinciyle hareket ettiği gün gibi ortada. Seçimlerden arzu ettiği oy oranını alan muhalefet, özellikle de AK Parti topun ağızına babalar gibi Özcan Işıklar’ı yerleştirecek. Belediye Başkanı da olsa Işıklar’ın siyasi kayıplar nedeniyle sorumlu tutulduğu anda bir bahanesi olamaz! Olur da olmaz işte. CHP’nin başında kim kalır, kim gelir bilinmez ama genel seçim sonuçlarının hesabının sorulacağı iki önemli konumdan biri CHP’den seçilen belediye başkanımızınki.
Genel seçim sonuçlarını en basit şekliyle Işıklar ile Karakaş arasında bir mücadele olarak yorumlayabiliriz. Bu denli basit olmadığını biliyorum ama böyle değerlendirilebileceği bir gerçek.  

Devamı 19 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP