Sevginar Sali

Sert ile Çavdar’ın ilk kapışması


Tahir Sert’in AK Pati adaylığı ile birlikte Yetgin Çavdar eksenli etki konuları, siyasi kulislerin gündeminden eksik olmamaya başladı. Çavdar’ın, AK Parti’nin ‘yerli’ aday seçiminden sonra teşkilatın ‘Anadolu kökenlilerini’ kontrol altında tutma misyonu yüklendiğine dair söylentilerin ardı akası kesilmiyor. Çavdar’ın, Hüseyin Turan ve Metin Karakaş’ın adaylığına karşı sergilediği duruş bilinirken Sert’e kızını meclis üyesi olarak yazdıracak ölçülerde destek verdiği konuşuluyor.

Sert’e Silivri’deki ikinci adaylık macerasında eski partisi DYP’nin tabanından gelecek destek beklentisi belirleyici olarak öne çıkarken, Yetgin Çavdar’ın AK Parti tarafını düzenlemesi, yeni koşullara göre dizayn etmesi konusunda önemli bir görev yüklenildi anlaşılan.

Ancak evdeki hesabın çarşıda tutmama durumu yaşandığı iddia ediliyor… Çavdar’ın Seçim Koordinasyon Merkezi’nin tamıyla kendi yetki ve sorumluluğunda olması isteğine Tahir Sert’in karşı çıktığı ve ikili arasında bu sebepten ilk anlaşmazlığın doğduğu konuşuluyor. Seçim Koordinasyon Merkezi yetkisini Tahir Sert gibi kurt bir siyasetçinin, aynı niteliklerdeki Yetgin Çavdar’a vermesi komik olurdu… Sert, Aday ipleri elinden şimdiden bırakırsa hem de Çavdar’ın eline Allah sonunu hayır etsin demek zorunda kalacaktır erkenden…

***

Bu iki ismin arasına girmek hiç hayra alamet değil de… AK Parti Silivri’de tüm dengelerin alt üst olacağı gerçeği kesin! Artık bildiğimiz Karakaş veya Turan yok, asla ne yapacağını tahmin edemeyeceğimiz Sert ve Çavdar var… Bir isim daha ekleyeceğim şimdi tam olacak; Selami Değirmenci!!! Gazeteciliğe başladımda bu isimler vardı, emekliliğimi hayal ediyorum onlardaki iddia vites bile küçültmedi : ))) Allah kimilerine göre enerji ve hırsı bol kepçeden dağıtmış demek ki… Sert yine de diğer iki isme göre çok şanslı çıktı… Tatlı dilinin etkisi olsa gerek… Ama yine de bakalım nereye kadar…

AK Parti’de bugün itibariyle oluşturulan komisyonun meclis üyesi başvurusunda bulunan isimlerle mülakatlara başlayacakmış… Sert’in meclis üyesi adayları üç aşağı beş yukarı belli de; başkanlık olmadı meclis üyeliği kabul diyenler ve Karakaş ile Turan sempatizanları akıbetleriyle ilgili merak içerisinde… Sert, aday adaylığı yolculuğuna çıkarken yanında olanlara aday olduktan sonra dahil olanlardan ne kadar fırsat kalacak bakalım… Tencere kaynamadan konulan malzeme gibi önceden adayın yanında olanlar ne kadar mubah görünürse görünsün, sonradan, hatta karşı cephelerden transferler siyasetin cilvesini oluşturma etkisini hissettirecektir.


YORUM YAP