XXXXX

Seçmeni Etkilemek İçin 10 Altın Kural

Tarifler yaşam koçluğu yapan ve bu alanda kitapları bulunan Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Çam’dan, uygulaması başarıyı hedefleyen siyasetçilerden. Kurallar sözde son derece basit, uygulama becerisi başarıyı belirleyen asıl aşama.
İlk kural ''denge'' ve Çam tarafından şöyle ifade ediliyor;  ''Yaşamın olmazsa olmazı dengedir ve her şey bunun üzerine kuruludur. Siyasiler de sık sık değişen gündemlerde, zihinsel, ruhsal ve bedensel dengelerini korumayı öğrenmelidir. Farklı düşünce ve ruh haliyle farklı davranışlar sergileyen siyasetçi, dengesizliğin olumsuz sonuçlarını yaşamak zorunda kalır.''
Diğer bir önemli hususun ''güven'' olduğunu vurgulayan Çam, ''Siyasetçi, her davranışı ve sözüyle halka, seçmene güven vermek zorundadır'' diyor.
Çam, üçüncü kural olarak siyasetçilerin pozitif tavır sergilemesi gerektiğini belirtiyor: ''Siyasetçide olması gereken başka önemli bir husus pozitif düşünce, davranış ve enerjidir. Bazı insanlar sözleriyle, beden diliyle başka kişilere olumsuz enerji aktarıp kendilerini kötü hissetmesine sebep olur. Kullandıkları kelimeler, duruş, bakış, yaklaşımlar gibi ilişkiyi etkileyen unsurlar, olumsuz içerikle doludur. Olumsuz unsurlar insanı mutlu etmez. Siyasetin temel amacı da insanları mutlu edecek şeyleri onlara verme vaadini içerir. Siyasetçi, insanları mutlu edecek araçları, onların yaşamına katacağına dair olumlu mesajları vermelidir. İnsanlar, siyasetçinin yanında olduğunda, onu dinlediğinde her haliyle kendisini iyi hissetmelidir.''
Milletvekili adaylarına ''samimi'' olunmasını öneren Ömer Çam, ''Koltuklar ve unvanlarla gelen güç, bir çok insanın kişiliğinin değişmesine ve kendisinden üstte olan mevkilere saygı aşağıda olana ise önem vermeme şeklinde davranışlara yol açabilir. Bu tavırda davranışlara yansıyabilir. Siyasetçi, amacının hizmet olduğunu ve geleceği makam ne olursa olsun bunu unutmadan samimiyetle insanlara hizmet edeceğini göstermelidir. İnsanlarla konuşurken yapmacık tavırlar direkt olarak bilinç altında algılanacağından ters ve olumsuz etki yaratır. İnsanlara, zarfın dışıyla içinin aynı olduğunu gösteren siyasetçi, başarı merdiveninin basamaklarını emin adımlarla tırmanacaktır'' diyor.
Çam, beşinci altın kuralın ''farkındalığın arttırılması'' olduğunu belirterek, ''Farkındalık, siyasetçinin yaşamındaki en önemli başarı unsurlarından birisidir. Neyi nasıl yaptığını ve hangi tepkiyi aldığını fark eden siyasetçi, sonuçlar üzerinde istediği gibi hakimiyet kuracaktır. Hitap ettiği insanların inançlarının, değerlerinin, yaşam koşullarının, beklentilerinin, ihtiyaçlarının farkında olmak siyasetçiyi güçlü yapar'' diyor.
Devamı 17 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP