Şahin Dirik

Reklam kokan hareketler...

Son zamanlarda Silivri'de bazı dikkat çekici gelişmelerle karşılaşıyorum. Silivri taksilerinin de kırmızıdan sarı renge geçmesi, eski sanayi bölgesinde kalan arka sokaklara yapılan altyapı ve güzelleştirme çalışmaları bunlara birkaç örnek. Hiç şüphesiz bunlar Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın işini özenerek yapmasının bir sonucu, burada da hemfikiriz. Ben de Silivri'nin bir sakini olarak bu gibi çalışmaları elbette takdir ediyorum.
Ancak başkanın el attığı her bölgede çalışmalar bittikten sonra dikkatimi çeken bir şey oluyor. Çalışmalar bittikten en geç 1 ya da 2 gün sonra çalışma yapılan bölgelere pankartlar asılıyor. “Sokağımızda yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'a teşekkür ederiz. İmza; falanca sokağın esnafı ve sakinleri…” Bu ve benzeri ifadelerin yer aldığı sayısız pankart asıldı bu güne kadar. Yani bu esnafların, mahallelinin hiç işi gücü yok, başkan nereye çalışma yapsa istisnasız her sokağın esnafları ve sakinleri aralarında örgütlenip, para toplayıp, kıt kanaat geçindikleri bütçelerinden para ayırıp, başkana teşekkür pankartı yaptırıyorlar öyle mi? Hele ki her kuruş tek tek takip eden taksiciler aralarında para toplayıp sarı renge geçildiği için başkana teşekkür etme zahmetine girip pankart yaptırıyor ha? Buna inanan var mı gerçekten? Bu pankartları ciddiye alan, cidden halk tarafından yaptırılıp asıldığını düşünen var mı?
Arkadaşlar, yapmayın… Bu numaralara kargalar bile güler. Ucuz kasaba siyasetinin en ucuz, en eski numaralarındandır bunlar. Reklam kokan hareketler bunlar… Bir de tüm pankartlar sanki tek bir elden çıkmışçasına aynı boyutta, aynı yazı fontuna sahip, aynı şekilde tasarlanmış; beyaz zemin üzerine siyah harflerle yazılar yazılmış, kırmızı yazılarla imzalanmış pankartlar. Bunların tek bir elden çıktığı öyle bariz ki insanın ‘Bari zahmet edip her sokağa farklı pankartlar tasarlatsaydınız' diye öneride bulunası geliyor.
Başkana bu akılları kim veriyorsa en kısa sürede o şahsı çevresinden uzaklaştırmasını tavsiye ederim. Zira gülünç duruma düşmesine sebep oluyor. Tabi sahte pankart deyince AK Parti'yi anmamak ne mümkün? Acaba bu akıllar onlardan mı çıkıyor diye düşünmeden edemiyor insan…
Aklıma 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden birkaç hafta önce gerçekleşen bir olay geldi. Silivri'de bir üst geçidin üzerine CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Mehmet Kurtarmış'ın ismini yer aldığı ve üzerinde “Mahallemizin huzuru, birliği için, HDP-CHP-İYİ Parti İttifakı” yazısı ile asılan afiş ilçe gündeminde şok etkisi yaratmıştı. Kurtarmış, afişin kendisiyle alakası olmadığını ve o afişi oraya asan kimliği belirsiz kişi veya kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Seçim döneminde inatla CHP'nin adını HDP ile yan yana getirip CHP'ye zarar vermek kimlerin planı olabilirdi acaba diye düşünmeden edemiyor insan.
Bu arada o afişte aynı günümüzde asılan teşekkür afişleri gibi beyaz zemin üzerine siyah fontlu yazılarla yazılmış, kırmızı yazılarla imzalanmıştı…
İlginç...

YORUM YAP