XXXXX

Özgürlük Herkes İçin


Hepi topu bir muhalefet partimiz var onun da söylediklerine tahammül etmekte zorluk çektiğini ifade etmiyor mu iktidar temsilcileri olmuyor valla. Size kim dikensiz gül bahçesi gibi iktidar vaat etti ki? Kimse. Hem adamların elinden iktidarı alacaksınız, hem de sessiz sedasız bu süreci izlemelerini bekleyeceksiniz. Yok öyle.
Sesi çıkan bir iktidar, bir de muhalefet partisi var zaten. Bırakalım da özgürce konuşsunlar. Herkes konuşsun, halk eğriyi doğruyu ayırt eder nasıl olsa. Muhalefetin düşüncelerini içinde biriktirmesinden kim ne fayda sağlar ki! Herkes yasaların tanıdığı ölçülerde bir başkasının haklarına engel olmadan özgür olsun, çalışsın, üretsin, sorgulasın. İşin ucunda kamu yararı varsa herkes biraz dişini sıksın. Söylenecek her söze cevap veremeyecek bir iktidarımız mı var? Varsa da böyle bir durumu, eksikliğini görsün, gidersin. İktidar oldu diye her şeyi hatasız, kusursuz yapacaklar diye bir durum yok. Neden, kimden çekiniyorsunuz? Hem başarıyı birlikte sahiplenenler, hataların sorumluluğunu neden birbirine atıp tutuyor!
Ama bakıyorum da perde arkasından pompalanan spekülasyonlara karşı muhalefetin iktidarı aleni olarak sıkıştırmaya kalktığı konular gerçekten son derece masum görünüyor. Ya bu iktidarın gerçekten ciddi hataları yok, ya da muhalefet doğurduğu beklenti ile ortaya koydukları arasında yarattığı uçurumda etki kaybına uğruyor.
Işıklar, iktidarının ilk dönemine verdiğim ‘geçimsiz’ imajından olabildiğince arınmak için biraz çaba göstermeli. Sakin kişiliğiyle de bu durum bağdaşmıyor. Bir belediye başkanının dik duruşu kararlı görünümü, tutumu açısından önemlidir. Ama ağzı o kadar laf yapan, tecrübe ve birikiminde biri için insanları karşısına almak yerine yanında tutmayı başarması öncelik tanınması gereken bir özellik. Bir de dikkat edilmesi gereken dik duruş ile kafa tutmak arasında ince bir çizgi var. Zekanın devreye girip de çizdiği… İktidarın asıl öncelikli sağlaması gereken koşulları ve insanları kendinizden yana çekmektir. Muhalefetin Silivri’de iyi yaptığı şey de bu. İktidardan umduğunu bulamayanlar, “Karakaş her derde deva” deyip kapısını çalıyor. Dikkatinizi çekerim, “AKP” değil “Karakaş”. Her seçim döneminde duymaya alıştığımız, “AKP’ye değil Hüseyin Turan’a oy verdim” savunmasının nedenleri hala geçerli.
İktidarın kapılarını açmadığı, kapattığı her konuda insanlar soluğu muhalefetin kapısında almasına neden oluyor. Muhalefet çok becerikliyse önümüzdeki seçim için iyi bir sermaye kazanır. İktidar, sahip olduklarını koruması gerektiğini unutmamalı. Çünkü sahip olduğu yetki ve gücün zamanı belli. Devamı için vermesi gereken sınavda insan sermayesine ihtiyaç duyacak.

BAŞSAĞLIĞI
Değerli dostum Hüseyin Can’ın geçtiğimiz günler abisini kaybettiğini biraz geç öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, Can ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

DEĞİRMENCİ’DEN AÇIKLAMA
Dün köşemde yer verdiğim “Örgüt Sav’a, Belediye Kılıçdaroğlu’na oynuyor” değerlendirmesi hakkında yorumda bulunan CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, böyle bir ayrıma katılmadığını ifade etti. Örgüt olarak Genel Başkanlarının yanında olduklarını belirterek yanlış bir izlenimi ortadan kaldırma isteğini ifade etti.
Değirmenci ayrıca, meclis toplantısına da İl Başkanlığı’nda katılması gereken bir toplantı nedeniyle iştirak edemediğini açıkladı. CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir bölümü de Haziran oturumu izleyicileri arasında yerini almış zaten. Bu da CHP İlçe Başkanlığı’nın belediye etkinliklerine katılmama protestosunun sona erdiği şeklinde yorumlanabilir her halde.

AMAN DİKKAT
Yaz sezonunun başlaması ile birlikte yoğunlaşan insan ve araç trafiği yola çıkanlarda çifte dikkat gerektiriyor. Trafik canavarı da kurbanı da olmamak için en azından kendiniz için özen gösterin. Belli bir olgunluğa ulaşmayan çocuklarınıza verdiğiniz otomobil anahtarlarının geri dönüşü olmayan kayıplara yol açabileceğini de hep hatırlayın.

GEÇMİŞ OLSUN
Tanınmış iş kadınlarımız ve hayırseverlerimizden Güler Sarıbekir, aldığım bilgiye göre ufak bir sağlık sorunu yaşamış. Kendisine geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

YORUM YAP