Olacaksa kavga bunun için olsun!

Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumu sabah saatlerinde Volkan Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleşti.

Gündemde yer alan 17 konu oybirliği ile kabul edilirken 2 noktaya muhalefet sebebiyle parantez açmak gerek…

Yıldırımlar Yapı, Eryap Grup (2) ve Kale Kayışları'nın Silivri Belediyesi'ne araç hibe taleplerine onay vereceklerini söylemek üzere söz isteyen CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “Pazartesi günü bağışlar ile ilgili bilgilendirildiğimiz için evet diyoruz” açıklamasında bulundu.

Başkan Volkan Yılmaz'ın bir önceki mecliste görüşülen bağış konusunda muhalefetin en aklı selim meclis üyelerini bile isyan noktasına taşıdıktan sonra aldığı dersin dışında ne var peki bu açıklamanın satır aralarında?

“Neyi ne için yaptığınızı bize izah ettiğiniz müddetçe desteğimiz devam edecek” mesajı…

Silivri CHP iktidar sorumluluğunun ne olduğunu bilecek kadar uzun süre ilçemizi yönetmiş ve hali hazırda gelecekte yönetecekler arasında en güçlü iddiaya sahip olarak belediye çıkarlarını gözetme hassasiyetinden kolay kolay taviz vermemesi gerektiği bilincine uygun davranış ayrıca da…

Körü körüne siyaset  ve muhalefet anlayışından uzak durma kararlılığını da sayalım…

 

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ikinci çıkışı “Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ilçemiz Yeni Mahalle 6159 ada 1 parsel (eski 80 ada 285 parsel) numarasında kayıtlı taşınmazın, Silivri Kaymakamlık Binasının projelendirme ve yapımının belediyemizce yürütülmesi amacıyla Belediyemiz ile İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) arasında protokol düzenlenmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili İmar ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi” maddesine yönelikti. Otopark durumunu sorguladı (son derece hassas bir konu) ve projenin fiziksel yeterliliği üzerine endişelerini dile getirdi; Daha büyük bir Hükümet Binası'na ihtiyacımızı öne sürerek!

Projenin altındaki otoparktan maliyet gerekçesiyle vazgeçildiği bilgisi vardı zaten ama üstte 300 araç kapasiteli bir alan ayrıldığı bilgisini Başkan Bey, arttırma çabasıyla beraber paylaştı. Yine Yılmaz'ın verdiği bilgiler doğrultusunda, Silivri'ye yapılan Yalova İl'ine inşa edilen Hükümet Binası ölçüsünde, kullanımdaki 1936 yapım tarihli Kaymakamlık binamızın 8 kat büyüğü ve muhalefetin yeterlilik sorgulaması bana çok ilginç geldi!

Muhalefet Volkan Yılmaz'ın ‘yapabileceklerinin' yüksek potansiyelini kabullenmiş görünüyor… Halkın seçtiğinden beklentisi bir yana, muhalefetin kendisi yerine tercih edilene odaklanan beklentisi ve yüksekliği enteresan! Yılmaz hep İBB hizmetleri için “Sürükleye sürükleye getiriyorum” diyor ya CHP de sanki onun sınırlarını zorlaya zorlaya Silivri'ye hizmet etmenin kanalını açtı!

Esasen Silivri'nin tarihinde görmediği hizmetlere, yatırımlara kavuşması ve siyasi hoşgörü ile dayanışmanın iklimini yaşıyoruz. Tabi ki hep güneşli havalar olmayacak ara ara hava bulutlanacak, yağmur da yağacak…

Daha iyisi ve çok hizmet için ise kopan fırtınalar bundan ne gam!?

 

Dipnot: Rayiç bedel tartışmalarına ayrı bir yazıda değineceğim...

YORUM YAP