Sevginar Sali

Ne söyleşiymiş!?


İnsan
bir işin içinde olunca ‘oldu mu’, ‘olmadı mı’ pek kestiremiyor… Biz yazıp çiziyor ortaya koyuyorsunuz ondan sonra tepkilere göre olup olmadığına karar veriyorsunuz… Uzun süredir söyleşi yapmayınca paslanıyor da insan. Çalışmayan demirinin ışıldama durumu…
Haftalardır bütün aday adayları basına söyleşiler verir kimsenin gıkı çıkmaz, Metin Karakaş burada da farkını hissettirdi.
"Büyük baş’ın derdi büyük olur”
lafını bilirsiniz, işitmişsinizdir mutlaka… Onun başı da derdi de büyük… "Ya hep ya hiç de” dedik… Dedi valla… Kelle koltukta inandığı, güvendiği dava uğruna çıktı bir yola… Belki alınan, gücenenler de oluyor ama bu benim gördüğüm ve inandıklarımı etkilemez… Karakaş, aday adayı olmasaydı kendine yazık ederdi. Hep içinde bir ukde kalırdı tıpkı Değirmenci’nin 2002 öncesinde milletvekilliği için istifa etmeyişi gibi.
Karakaş, aday adayı bununla ilgili sorunu olanlar olabilir. Bence daha da ötesine kendilerini hazırlamalarında yarar var; Aday olacak çünkü.
Nereden mi biliyorum? Valla ne Genel Merkezler ne İl Başkanları bu iddiama kaynak değil aklım ve duygularımdan hareketle söylüyorum…
&&&
Bu arada Metin Karakaş ile ilgili yeni şeyler öğrendiğini söyleyenler, farklı açıdan değerlendirme imkanı bulduklarını ve onu daha iyi anladığını belirten çokça yorum aldım. Silivrililerin, doğduğu günden bu yana tanıdığı, 20 yıla aşkın süredir basına demeçler veren, söyleşiler gerçekleştiren Karakaş ile ilgili halen daha yenilikler ortaya koymak, farkındalık yaratabildiğini hissetmek güzel bir şey.

&&&
Bazıları dün onların ‘birbirini’ yediğini düşünürken, onların karşılıklı balık ziyafeti çektiğini görmek enteresan oldu açıkçası… Tahir Sert, "ilçem” diye tarif ettiği Beylikdüzü’nde İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın programından sonra aday adayı arkadaşları Metin Karakaş karşısında, Hüseyin Turan yanı başında balık sofrasını kurdurdu.
Kızılderililerin barış çubuğu varsa bizim de mis gibi balık soframız var yani… Afiyet olsun, AK Parti Başkan Aday Adaylarındaki uyum bugüne kadar gerçekten takdiri hak ediyor. İroni falan değil, gerçek söylüyorum. Örnek olsun diğerlerine…

HADİ HAYIRLISI
Silivri Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde kongre heyecanı üyeleri harekete geçirdi. Yönetimden ayrılan ve yeni isimlerle göreve talip olan ekip, son derece etkileyici bir çıkış yaptı. Ahmet Türkyılmaz’ın 10 yıllık tahtı sallanıyor gibi. Güzel bir yarış olsun ve tabi ki hak eden kazansın. İlk açıklamadan daha güzel, düzeyli bir mücadele ve hassas bir yaklaşım dikkat çekiyor. Hayırlı olsun.

YORUM YAP