Sevginar Sali

MÜMÜN KOÇOĞLU

CHP'nin aday adaylığı süreciyle ilgili dikkatimi çeken çok hoş bir nüansı sizinle paylaşmak istiyorum. Başkan Aday Adaylarının birbirlerinin tanıtım toplantılarına katılma nezaketi siyasette ne denli özlediğimiz bir şey. Mümin Koçoğlu bu hususta rakiplerinin epey ilerisinde; Selami Değirmenci'nin de, Bora Balcıoğlu'nun da, Özcan Işıklar'ın da aday adaylığı başvurularında yanında oldu. Rekabeti ‘birbirinin gözünü oymak'la özdeşleştirmeye çabalayan çoğunluk gayreti içinde göz alıcı bir centilmenlik. Balcıoğlu, aynı nezaketle Koçoğlu'nun toplantısına katılım gösterirken Değirmenci, eski ekip arkadaşının kendi kanatlarıyla uçma girişimine bu iade-i jesti çok gördü.
“Kadın işte nelere katılıyor, nelere dikkat ediyor” deyip benim bu ‘derin siyasi analiz' girişimlerime kulak tıkamaya hazırlananlar; toplumun, keza seçmenin de yarısının hemcinslerim tarafından oluşturulduğunu unutmasınlar lütfen : ))

KOCABAŞ VE KARAKAŞ
Sabah Gazetesi'nde dün Silivri'nin AK Parti ve CHP adaylarına ilişkin bir yazı kaleme aldı iktidara yakınlığı ile bilinen köşe yazarı Mahmut Övür. CHP'den Özcan Işıklar'ın adaylığını, büyük bir kişiliğini gölgeleme çabasıyla, yüksek ihtimal olarak değerlendiren Övür, AK Parti için de Hakan Kocabaş ve Metin Karakaş'ı öne sürdü muhtemel Silivri Belediye Başkan Adaylıkları konusunda. Hakan Bey'in ismi partinin aday kulislerinde epeydir, kendisinden bu yönde herhangi bir beklenti ve talep olmaksızın, gündemde. Kocabaş'a böyle bir görev verilirse geri çevirmek gibi bir durumu da olmaz. Siyasi antrenmanlara başlamasında yarar var gibi duruyor. Bu aralar siyaset kendi içinde partiler arası transferler yerine iş dünyasının başarılı isimlerine göz dikmiş vaziyette malumunuz.
Karakaş konusuna gelince… 2004'te başlattığı belediye başkan aday adaylığı serüvenini 2014'te ciddi bir ıskalama ile sürdürdü Karakaş… 2019 ile ilgili AK Parti'de en çok aday olma hakkı kimin diye soracak olursanız ona oy vermeyecek, hiç AK Parti'ye oy vermemiş olanların önemli bir bölümü bile hakkını teslim ederler. Oy verme özlemiyle yanıp tutuşanlar zaten yanında. Silivri'nin dinamitlerini Işıklar'dan sonra en iyi bilen ve takip eden siyasetçi, bu konudaki tutkusu, çabası ve emeğini Karakaş'ı sevseniz de sevmeseniz de kabul edersiniz. Niye bu kadar şeye rağmen başkan adaylığı ile bugüne kadar buluşamadı söylemek ve kabullenmek zor. Siyasetimizin taçsız kralı : ) Bakalım su seçimde siyasi kaderi kendisine nasıl bir alın yazısı hazırladı…
Silivri için hangisi hayırlı olacaksa AK Parti'nin adayı o olsun!
Tamamen gazetecilik içgüdülerime dayanarak söylüyorum; seçim atmosferinde Işıklar ile Karakaş arasındaki söz düellolarını izlemek bu yorucu sürecin paha biçilmez bir mükâfatı olacak : ))

GÜNDEM YOĞUN, GÜNDEM HARARETLİ
AK Parti ile MHP arasında gerim gerim gerilen ittifak bağı, yerel seçimlere yönelik anlamda dün itibariyle koptu… Erdoğan'ın yumuşak üslubu, Bahçeli'nin fikir ayrılığını yalnız yerel seçimlerle şimdilik sınırlı tutması gelecek umutlarını tamamen ortadan kaldırmasa da bu birliktelikte zor bir döneme girildiğin kimse inkar edemez. Zaten zor bir beraberlik kararıydı, “iyi bile dayandı” diyenlere pek itiraz edemeyeceğim. MHP'nin grup toplantısında vekillerin Bahçeli'nin “Yerel seçimlerde ittifak yok” açıklaması karşısında yaşadıkları rahatlama ve sevinci bir ben fark etmedim her halde! Silivri'de de belediye başkan aday arayışları başladı…
AK Parti'nin Silivri'de MHP'nin desteğine güveni sanıyorum dün itibariyle epey voltaj düşüklüğü kaydetti. Seçimin kazanılması ümidi de bu minvalde bir tık düşüşe geçti muhtemelen. Bir yanda sönen umutlara, en yakın rakibinde artan kazanım beklentisini de hesaba katın lütfen.

YORUM YAP