XXXXX

Mumcuyu Saygı Ve Şükranla Anıyoruz

24 Ocak 1993’te hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci yazar ve Türk aydınlarından Uğur Mumcu’ya yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyor, ölümünün 18. yılında ülkemiz için büyük bir kayıp olan Mumcu’yu saygı ve şükranla anıyoruz.

AKP, DEĞİRMENKÖY’Ü
GÖZDEN Mİ ÇIKARDI?
Genel seçimler arifesinde siyasi partilerin ilçe kademelerinde yaşanan hareketlilik değişimleri de beraberinde getirdi. Yeni katılımlar ile moral bulan partiler, istifalar ile sarsılıyor. AKP’nin Değirmenköy Teşkilatı’nda yaşanan gelişme de bu yönde.
AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Performanslarından memnun olmadığımız arkadaşların istifalarını istiyoruz” derken, Değirmenköylü yöneticileri istifa ettiklerini anlatıyor.
İstifa sürecinin ne şekilde geliştiğinden ziyade vazgeçilenin yerine hazırda konulacak ne var o merak konusu. Değirmenköylü AKP yöneticisi çok doğru söylüyor; Gürcan Albayrak, Doruk Bulut, Mümin Tuğlu ve Osman Topaç’a rağmen bölgede etkinlik sağlamak, partinin oylarını arttırmak başarı sayılabilir. Ama anlaşılan Karakaş, AKP’nin daha ciddi ve büyük atılımlara ihtiyacı olduğu kanısında veya bizim bilmediğimiz başka şeyler var.
AKP’den görevden alınıp da isyanını dile getiren çok azdır bugüne kadar. Ama yerel ve bölgesel unsurların ne kadar önemli farklılık arz ettiğini buradan da anlamalıyız.
Değirmenköy, AKP için zor bir bölge. Yeni küskünlükler ve kırgınlıklarla kısa sürede toparlanacak bir alan görünmüyor. Karakaş çok haklı sebepleri olmasa bu kadar radikal bir kararla yola çıkmazdı.
Mevcut koşullarda ya bizim bilmediğimiz ciddi bir iddiası var AKP’nin ya da Değirmenköy’ü tamamen gözden çıkardı.

KADERİMİZE
RAZILIĞIMIZ SÜRÜYOR
Cuma günü ADD, Cumok, Yeni Parti’nin öncülüğünde Silivri’de tutuklu bulunan, Ergenekon Sanıkları Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek gibi isimlere destek için Silivri’ye gelen Atatürkçülerin, yargılanan söz konusu isimlerin milletvekili adayı gösterilmesi ile ilgili taleplerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum kayıtsız kalamadı. “Konuyu Genel Başkanıma ileteceğim” diyen Batum, ayladır süren tartışmaların CHP tarafından değerlendirileceği sinyalini verdi.
CHP’yi bu konuda önemli bir karar beklerken, Silivri’ye yansımasını da değerlendirmek zorundayız.
Silivri isminin önüne geçen cezaevinden sonra tutuklularının bölgemizi temsil noktasında topraklarımızda yetişen siyasetçilerin önüne geçmesi ihtimali merak ediliyor.
Değirmenci’nin açıkladığına göre 3. Bölge’den 27 milletvekili çıkacak. CHP birinci parti olursa 13-14 milletvekili çıkartacak. Görünen o ki ön seçim yerine merkez yoklaması ile adaylar belirlenecek.

Devamı 24 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP