XXXXX

Muhalefet söylemi, iktidar eylemi


"Muhalefette ne söylediğimize değil, iktidarda ne yaptığımıza bakın” demiş vakti zamanında destek isteyen günümüzün çok tanınan bir siyasetçisi… Genel siyasetten bahsediyorum… Ama fark etmez bence yerelde de işler değişmiyor. Muhalefetin söylem açısından rahatlığı başka, iktidarın sorumluluğu nereden bakarsanız bakın daha fazla.
***
Hizmet sorumluluğu Silivri’de bu dönem iktidar ile muhalefet arasında paylaşıldı. Muhalefet, ‘iktidara’ destek değil hatta yeri gelince köstek bile olmaya özen gösterdi ama yaptıkları çalışmaların, özellikle İBB yatırımlarını bölgemizde realizasyonuna sundukları katkı inkâr edilemez. Merkezin ardından köylerde devam eden alt yapı çalışmaları İSKİ müteahhitleri sebebiyle epey sancılı ilerlese de hepimizin umudu bu çalışmaların tamamlandığında Silivri’yi çevre sorunlarından kurtarması. Boğluca ve Tuzla derelerinde devam eden ıslah çalışmaları yıllardır Silivri’de çekilen sıkıntıların giderilmesi yönünde önemli adımlar.
Ve Kültür Merkezi, milletvekilleri bile ‘yapamadık’ derken, çözüm takiplerinin sürdüğü açıklamaları umutları arttıran bir gelişme olarak kayda geçemez. Anlaşılan o ki Kültür Merkezi Silivri için bu dönem de hayal olarak kalacak. Yapım maliyetiydi, yeriydi derken süreç yine çözülemedi. Bu alandaki gelişmeler yerine belediye çok amaçlı tarihi salonun arka tarafındaki, Onaterler’e ait yerlerle alakalı kamulaştırma sürecini hızlandırmak için yasal yollardan ilerliyor.
Ortaköy’deki çok amaçlı salonda temel atma töreninin ardından hiçbir çalışma yapılmaması yerel yönetim adına iyi bir referans sayılmaz. Proje değişikliği bana çok inandırıcı hatta mantıklı da gelmedi. İki ay önce hazırlanırken bu proje ne düşünüldü temel atmadan sonra ne değişti?! Anlamak kadar anlatmak da zor olacaktır. Yılbaşına kadar bitmesi ile ilgili tarih verilen yatırımı yerel yönetim bağışçısına toparlamak için ciddi bir prese girişse iyi olur. Ortaköylülere söz verilen yatırımın neden yapılamadığının anlatılması zor olur.
Üniversite konusunda verilen birçok söz, açıklanan tarih var elimizde; hepsi de geldi geçti sayılır. Üniversite yerlerinin planlara işlemesi kazanımıyla, daha fazlasını vaat ettiğiniz için, yetinmek zorunda kalanlar çok memnun olmayacaktır…
***
Tüm bu içten içe devam eden siyasi tantananın içinde belediye başkan adayını en erken öğreneceğimiz parti CHP gibi görünüyor. Aday belirlendikten sonra meclis üyesi beklentileri gerçekleşen ve gerçekleşmeyenler de gündemdeki yerini alır memnuniyet ve memnuniyetsizlikleriyle…
Ne kadar erken o kadar iyi… Yoksa aday adaylarının presine hele bu sıcakta dayanmak gerçekten çok zor…
İçimden geldi bugünkü köşemi; "Ne istediğinize dikkat edin gerçek olabilir” sözüyle bitiriyorum…
İyi hafta sonları...

YORUM YAP