XXXXX

Mhp Hız Kesmiyor

MHP’nin bu dönem çalışmaları birçokları gibi beni de şaşırtıyor. Milletvekili adaylarının kararlılığı ve inancı, seçilen isimlerin etkileyici seçim çalışmaları ses getirdi. Silivri teşkilatı her geçen gün etkinliğini arttırıyor. Bu gelişmelere seçmenin sandıkta kayıtsız kalmayacağı kesin.

İNSANDAN SONRA MEYDANLI,
BİNALI YATIRIMLAR
Silivri’de iki yıldır muhalif kesimin gündemde tuttuğu “Elle tutulur nasıl bir çalışma yapıldı?” kaygısını kendine dert edinen iktidar, ilçemizin en görünen yerlerinde projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı.  Işıklar’ın sözünü verip de hayata geçirdiği insan odaklı sosyal projeleri, belli bir kesimi kesmedi! Görkemli binalar, şıkır şıkır meydanlar ve sahiller görmeden rahat edemeyecekleri anlaşıldı. Bu kesime de hak vermek gerek. Kimileri sadelikten, kimileri gösterişten hoşlanır. Zevkler ve renkler tartışılmaz.
Silivri ölçeğinde bunu anlatmak da algılamak da zor gelebilir ama daha önce verdiğim bir örneği hatırlatmak istiyorum. Evinizde tadilat yaparken nasıl hayatınız olağan seyrinden çıkıyor, rahatınız kaçıyorsa aynı şekilde belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalar da bitene kadar can sıkacak. Önemli olan süreninin makul tutulması ve sonucun iyi olmasıdır.
Silivri turistik bir yer olduğu için yaza sarkan her türlü yol ve çevre düzenleme çalışması eleştirilir. Bu dönemde yapılacaklar sadece acil müdahalelerle sınırlı tutulmalı. İlkbahar ve sonbahar, ciddi düzenlemelerin mevsimi. Ama takdir edersiniz ki bu süreç de öyle bir yerden verilen karara bağlı değil. İhalesi, parası, izinleri, şikayet süreçleri hep farklı kurumların yetkisinde olmakla birlikte listeyi uzattıkça uzatabiliriz. Yapılan her türlü çalışma yerinde ve zamanında olduğu kadar ve tabi ki de ihtiyaca cevap verdiği ölçüde kabul edersiniz, takdir görür. Silivri Belediyesi’nin de yapmaya çalıştığı düzenlemeleri bilerek sarkıttığına hem de seçim döneminde kimse inanmaz, bunun siyaseti yapılabilir ama partizanlıktan öteye gitmez. Yani hiç gerçekçi değil, inandırıcılığı olmaz.
Uzun lafın kısası sahil düzenlemelerine acil ve çok ihtiyacımız var. Sabırla, destek ve işbirliği ile Silivri adına atılan her adımı desteklememiz gerekiyor.
Tüm hengamenin, iktidar değişikliği, seçim tantanası içerisinde Silivri Belediyesi ilk defa çabasını şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koyuyor.  Somut çalışmalar, yani elle tutulan, gözle görülen şeyler bekleyenlere seyirlik projeler hayata geçiriyor.

Devamı 04 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP