XXXXX

Mekânın cennet olsun Devrim!

Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Devrim Özergin, dün denetleme için gittiği Adapazarı Anadolu Gazetesi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Gazetemiz denetimlerini de defalarca gerçekleştiren, işini büyük bir ciddiyet ve nezaketle yapan genç arkadaşımızın kaybından büyük bir üzüntü duyduk. Kelimelerle tarif etmek, anlatmak mümkün değil… Dünyalar iyisi, dürüst ve ilkeli genç bir arkadaşımızdı. Her zaman doğru yönlendirmeye özen gösteren, görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle saygınızı kısa sürede kazanan bir kişiliği vardı. Seni hep güzel hatırlayacağız…
Mekânın Cennet olsun!
Aynı olayda yaralanan Yenisakarya Gazetesi çalışanı Mustafa, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'a da acil şifalar diliyorum.

IŞIKLAR, SARIGÜL'LE BİR ARAYA GELDİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kültür Merkezi mimarı Erhan Sözen ile ikinci toplantısını gerçekleştirmek üzere teknik heyet ve meclis üyeleriyle dün İstanbul'daydı. Toplantıya Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Işıklar ve Sarıgül'ün görüşmesi ve programın ayrıntılarını yarın gazetemizden takip edebilirsiniz. Aldığım duyumlara göre Işıklar, geçtiğimiz günler Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İBB Başkan Adaylığı ve Silivri'den Selami Değirmenci'nin aday olmasına ilişkin iddianın yer aldığı köşe yazımı da gösterdi. Sarıgül'ün cevabı ve daha fazlası için bekleyin!

RESMİ MAKAMLARIN DİKKATİNE; DEĞİRMENKÖY'DEN GELEN BİR YARDIM ÇAĞRISI
Değirmenköy'den gelen bir yardım çağrısı. Umarım Kaymakamlık, Jandarma ve Belediye yetkililerinin dikkatini çeker. Sadece imla hatalarını düzelterek aynen aktarıyorum; "Özür dileyerek kanayan bu yaramı dili getirmek istiyorum ben öncelikle bir Türk kadını sonra anne ve eş olarak Değirmenköy'de yaşayan bir bayanım. Benim eşim esnaf. Belediye dükkânda sanayide çalışan birisi. Oraya bar açılmasına izin verildi ve bu bar mıdır, meyhane midir ne olduğu belli olmayan yerde bayanlar çalıştırıyor. Değirmenköy'ü istila etmiş durumdalar. Aşağıda E- 5'te meyhane orda kadın, onu da geçin köyün ortasında düğün salonunun altıda köylümüz meyhane açtı 4 tane kadın getiriyor her taraf rezillik. Böyle şeylere izin verilmesin lütfen bu ahlakdışı şeylerle yaşamak zorunda mıyız? Yardım edin maalesef bizler eşlerimizden ve buraları işleten kişilerden korkuyoruz ne huzur kaldı ne bereket saygılar.”

BU YASAK YAMAN
Ak Parti İl Başkanlığı 30 Eylül'deki Büyük Kongre öncesi tüm ülke genelindeki teşkilatlara basın konusunda kısıtlama getirmiş. Genel Merkez bunu "geri çekilme” olarak belirleyip, gereği için anlaşılan teşkilatlara gereğinin yapılması için iletti. Ak Parti mensupları konuşsa da konuşmasa da basına, basın onları yazmak istediği zaman her zaman konu bulur. Susmaları ki bir haftalık bir zaman için geçerli ancak sağlıksız bilgilerin çoğalmasını tetikler. Ak Parti'de olup bitenleri sadece farklı siyasi görüşte olanlar merak etmiyor. Asıl onlarla ilgili haberleri takip edenler kendi partilileri. Örneğin son danışma meclisi toplantısında İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan'ın eleştirilerini dile getiren bir partiliyi "Karşında milletvekili var doğru konuş” şeklinde uyarmasına karşılık, "Siz vekilseniz biz asiliz” cevabını aldığını anlatan bir partili "Bunları neden yazmadınız haberinizde” diye bizden hesap sorabiliyor. Bizim olup bitenleri yazmamamız partilileriniz ve başkalarının tartışmasına engel değil. Düşünceler ve olaylar ne kadar gizlenmeye çalışırsa o kadar cazip bir hal alır ve hiç bir şey tartışılmalarını engelleyemez. Yasak?! İstediğiniz kadar koyun, uygulayın insanları susturabiliyor musunuz!

YORUM YAP