Kırkıcı İle Dobra Dobra


Silivri siyaseti ve bir yıldır Belediyesi için şans olduğuna inandığım isimlerin arasında geliyor Süheyl Kırkıcı. Uzun zamandır ertelediğimiz röportajı nihayet geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdik. Keşke daha önce yapsaymışık diye içimden geçirmedim değil. Silivri Belediyesi’nde yaşananların anlaşılması açısından önemli bir kaynak olacağına inandığım bu röportajda Kırkıcı’nın verdiği yanıtlar farklı bir bakış açısıyla bir çok sorunun yanıtını barındırıyor. Yapılanların, çaba ve emeklerin ölçülü ve açık anlatımından okuyucularımız kadar belediyenin de yararlanacağını inanıyorum.
Kırkıcı aslında bir tarafken, tarafsız kalmayı, durabilmeyi, bakabilmeyi başaran ender insanlardan biri. Bunu sahip olduğu birikim ve bilgiyle sağlıyor ve en önemlisi üstlendiği görevlerin sorumluluğuyla. CHP’nin bu dönemde kazandığı önemli bir değer Kırkıcı, yerel yönetim aşamasında Silivri’nin de faydalandığı bir zeka.

SARIBEKİR TEPKİLİ
Varnalı Un Yem Fabrikası bitişiğinde yapılan binanın yanı sıra iki inşaata daha başlanmasını eleştiren Güler Sarıbekir, yargı süreci tamamlanmadan verilen izinlere tepkili.
Planlarda işlenen yolun kamulaştırılmadığı buna rağmen de çekme paylarına uyulmadığı gerekçesiyle İdari Mahkeme’ye açılan dava sonuçlanmadan, iki inşaatın daha başlamasından doğabilecek sıkıntılar dikkate alındı mı?

SİTE AÇIKLAMASI
“İlhan, parasını ödememiş sitesi kapanmış” söylentilerini yayan arkadaşlara cevap vermeyeyim dedim ama ısrarla dedikodularını sürdürüyorlar. www.trakyahurhaber.com.tr yerine artık haber ve köşe yazılarımızı www.hurhaber.com.tr adresimizden takip edebilirsiniz. Marka tescili yaptığımız için gazetemiz de kısa bir süre sonra Trakya Hürhaber yerine Hürhaber adıyla çıkacak. Sitemiz de buna göre hurhaber olarak düzenlendi. Önündeki Trakya ibaresi kaldırılarak. Bazı şeylerin son derece mantıklı açıklaması varken neden illa en kötüsüyle beslenmeyi tercih eder bazı zihniyetler biliyorum ama yine de bu boş uğraşlarından vazgeçmeme inatlarını kabul etmek zor.

ARSLAN YOĞURT ÜZERİNDE
KARA BULUTLAR
Kriz Silivri’de bazı işletmeleri dünyayı vurmadan önce yakaladı. Silivri’nin halen en tanınmış işletmelerinden Arslan Süt Ürünleri şirketinin ortağı Volkan Bülent Arslan, geçtiğimiz günler İstanbul’da iflas erteleme çetesine yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 22 kişiden biri oldu. Emniyet, Savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanan 4 kişi arasında da Arslan.
Ulusal medya bangır bangır süreci yazarken diğer yandan da yargı süreci devam ediyor. Sonuç ne olur bilinmez ama Arslan Yoğurt üzerinde bir süredir dolaşan kara bulutlar aynen varlığını sürdürüyor anlaşılan.

MARANGOZ USTASI,
MİMARLARDAN ALACAĞININ
DERDİNDE
Mimarlar Odası Silivri Temsilciliği hatırlayacaksınız bir yıl önce kapatıldı. Gerekçe de Rafet Keskin’in Başkanlığı’ndaki temsilciliğin yer harcamalarıydı. O dönemde 70 Bin TL olarak ifade edilen bir temsilcilik yeri harcaması geldi gündeme. Oda temsilciliği de Başkanı da tarih olurken, mobilyaları yapan marangoz ustası alacağının derdinde hala. “Benim paramı ödesinler. Bugün yarın öderiz deyip oyalayıp duruyorlar” diyor. Eski Oda temsilcisi ve yönetimine duyurulur. 10 Bin TL kadar bir borç varmış, esnafı daha fazla mağdur etmeyin!  

ARDA VE HAS’A MUTLU YILLAR
Elif Arda ve Mehmet Has dün doğum günü kutlayan dostlarımızdandı. Kutluyor sevdikleriyle, mutlu ve sağlıklı yaşam diliyorum.
Herkese iyi haftalar!

YORUM YAP