XXXXX

Kıramadıysan kırılırsın...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın son dönem heyecanları arasında kentimizi heykellerle donatma fikri bulunuyor, biliyorsunuz. "Her şeyimiz tam da bir anıtımız eksik” diyenlerden değilim de yapılan seçimleri gördükçe ilerisi için hepten karamsarlığa kapılıyorum. Işıklar, seçilir seçilmez Silivri'nin girişini düzenlemeye koyuldu. İyi de yaptı. Ama sonunda olaya tüy dikti. İki tane boynuzu Silivri'nin girişine koydu olayı bitirdi. Hadi yeni yeni bir şeyler yapmaya çalışıyor. Heyecanı gitmesin, şevki kırılmasın dedik. Ve umduk ki; bir daha bu tarz bir şey yapmaya niyetlenince üç beş kişilik bir komisyon kurar onlarla değerlendirir, yapılacak şeyi görüp, arkadaşlarının da fikrini alarak temkinli hareket eder. "Tecrübenin en önemli kısmını yanlış kararlar oluşturur” iyimserliğiyle sustuk.
Sonra Atatürk Caddesi'ne bir şelale yaptırdı. Olurdu olmazdı derken bir de üzerine yoğurtçu heykeli dikmez mi? Yapma, etme… Bir daha heykel yaptırmadan önce konulacak yerine dikkat et diye dilimizin döndüğünce yine uyardık. "Geçici olarak koyduk yeri değişecek” dedi, yine sustuk.
Son anıt açılışının ardından, söylenecek söz bile bırakmadı Işıklar… Herkes kendi arasında konuşuyor, gözleri fıldır fıldır imalarda bulunuyor…
Örneğin; İtalyanca bilmediği ve öğrenmek gibi bir niyet ile hevesi olmayan birine bu dilde yazılmış bir kitap hediye ederek, okuyup anlamasını beklemek nasıl bir mantıktır Allah aşkına?!
Bu olayda benim anlatmak istediğim, bir insan hata yaparken susarsanız kendisine hiç iyilik falan yapmış olmazsınız. Hatalarından ders almamak inadı ve ısrarı sizi eninde sonuna rezil eder.
Işıklar, aldığım duyumlara göre ‘kıramamış' Rotaryenleri… Kırılmayı göze aldığının farkındadır umarım, yoksa bugüne kadar yaşadıklarından hiç bir şey anlamamış…

IŞIKLAR, BALIK  SATICILARIYLA BULUŞTU
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün sabah balıkçı çarşısındaki işletmecilerle bir araya geldi. Bölge ile ilgili şikayet ve çalışmalar hakkında esnaflarla değerlendirmede bulunduğuna göre, sorunlar çözüme kavuşur umarım. Geçtiğimiz günler yazmıştım kilo ile satıştan, porsiyona geçiş ucuz balık yemek isteyen esnafa tuzlu geldi… Ve çevre temizliği…

HATALARIN TELAFİSİNDEN KAÇINILMAMALI
İBB Yol Bakım ve Onarım ekiplerinin Cumhuriyet Mahallesi, Yavuz Selim ve Dr.Cemal Kozanoğlu Caddeleri'nde asfaltlama çalışması gerçekleştirdiği esnada Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar imzalı "Size yakışan yollar yapıyoruz” yazılı bez afiş asılması konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. Konu bir internet sitesinde haber yapılınca ortaya çıkmış ve afişler de belediye tarafından yanlış asıldığı gerekçesiyle indirilmiş. Bunun bir hata olduğu, uyanıklık olmadığına insanları inandırmayı önemsemedi Silivri Belediyesi. Oysa hatasını telafi edebilirdi.
Yaptığı sokak çalışmalarının ardından esnafların astığı teşekkür afişleri Işıklar'ın gururunu nasıl okşuyorsa, İBB'nin de aynı davranışla hoşnut edilebileceği düşünülebilirdi. Önemsendiği ortaya konabilirdi. Işıklar, İBB'ye Silivri'ye yaptığı hizmetler için teşekkür etmekle küçülmez, büyürdü. Sürekli eleştirip, şikâyet etmenin ne faydasını gördü bilmiyorum... Çok faydalı olduysa aynen devam edebilir.

YORUM YAP