XXXXX

Kendini Anlatmak Ve Anlatamamak

Silivri Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları kamuoyuna yeterince aktaramadığı ile ilgili sıkıntı herkesin malumu. Böyle bir sorunun olduğunu inkar eden yok. Rakip anlayıştaki insanlar “Yaptığınız bir şey olmadığı için anlatacak bir şey de bulamıyorsunuz” der geçer de, yapım sürecinde emek sarf edenler ile birlikte mevcut yerel iktidarımıza destek veren veya yaptıklarıyla ilgilenenler üstte ifade ettiğim sıkıntıyı paylaşır.
Yapılmayanlar her daim son derece yüksek ses ve tok tonda ifade edilirken, yapılanlar ile ilgili anlatımlar hep kaçamak kalıyor bu dönem. Bunun nedenini anlatımların sadece tek kişi, Özcan Işıklar tarafından gerçekleştirildiği ile açıklayabiliriz. Bir idarede çok başlılık kadar tek sesin de sıkıntı oluşturabileceği durumlar var. Bizzat şahitlik ettiğimiz de buna yakın.
Silivri Belediyesi yaptıklarını anlatmaktaki sıkıntısını, kendini savunma konusunda da yaşıyor.
Muhalefet tarafından basına servis edilen bir haberde Selimpaşalı bir vatandaşın ağızından belediye yönetimini “Selimpaşa’nın arazilerini sattı Silivri sahilini yaptı” ifadesiyle eleştiriyor. Oysa Silivri’deki gelişmeleri az çok takip eden herkes bilir ki çoğunluğu Selimpaşa’da bulunan araziler ile ilgili belediye yönetiminin niyetlendiği toplu satış muhalefetin itirazı üzerine iptal edildi. Daha sonra belediyenin kamu borçları nedeniyle yapılan satışlardan sağlanan gelirlere Vergi Dairesi tarafından el konuldu.

Haberin devamı 08.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP