XXXXX

Karakaş, Işıklar I Neye Benzeteceğini Şaşırdı

Çarşamba günü AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş düzenlediği basın toplantısında son anda festivale mazeret bildirmeden katılmayan MFÖ’ye Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın “Bir daha Silivri’de sahneye çıkamazsınız” tehdidini diline doladı. Işıklar’ın üslubu dışarıdan bakılınca abartı gelebilir. Ama 4 ay önce yapılan anlaşmanın son anda iptali de kolay hazmedilecek bir durum değil. Gerçi sonuç itibariyle Gripin’in sahnesi ile ilgili yorumları duyunca iyi olduğunu düşünenlerdenim.
Karakaş, Işıklar’ın MFÖ’ye meydan okumasını “Malkoçoğlu gibi almış kılıcı eline sahneden tehdit savuruyor” diye anlatıyor.
Malkoçoğlu benzetmesinde bir şey yok diyebilirsiniz. Tabi bunun ardından sahil düzenlemeleri ile ilgili kısımda Işıklar’ı “Züğürt ağa”ya benzetince Türk Sinemasının iki kahramanı arasında kalıyor görüşlerini okuyanların algısı.
Ekşi sözlüğe girip her iki karakter ile ilgili yorumları okuyunca mutlaka sizinle paylaşmam gerektiğini düşündüm:

MALKOÇOĞLU: Malkoçoğlu'nun yaratıcısı Ayhan Başoğlu, Malkoçoğlu'nu Kore Savaşı şehitlerine ve Türklere bir armağan olarak düşünmüştür.
Yapısı itibariyle okurken insana bir kahramanlık filmi izliyormuş hissi veren Malkoçoğlu, kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlamak için uğraş verir ve hep de başarılı olur; görev hakkında kendi kendine düşünür, konuşur, babacan ve komikçi karakter Ejder'le münazara eder.

Haberin devamı 29.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP