XXXXX

KARAKAŞ DA MOLA VERDİ


Işıklar ve Tuğlu’nun ardından AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş da izne ayrıldı. Karakaş’ın yerine Rıfat Kutlu vekâlet edecek.
Yerine demişken, Karakaş’ın belediye başkan aday adaylık sebebiyle ilçe başkanlığı görevinden ayrılışı sonrasında yerine gelecek isim merak konusu olmayı sürdürüyor. İlçe Başkan Yardımcıları arasında Dilek Demiral ve Mustafa Eren isimleri üzerinde ağırlıklı olarak duruluyor.
Karakaş, baskın bir ilçe başkanı esasında bu yüzden yönetimdeki diğer isimlerin ön plana çıkmasına uygun koşullar bugüne kadar oluşmadı. Partinin teşkilat gelenekleri de bu hususta belirleyici kuşkusuz. Ama illa biri olacak, olmak zorunda… Dilek Demiral en çok şans tanınan isim. Seçim dönemindeki ilçe başkanı, adayların listesinde yer alamayacak biliyorsunuz. Seçimin kazanılması takdirde başkan yardımcılığı veya danışmanlık, koordinatörlük gibi vazifeler ile belediye ekibine dâhil olması yolu izlenir genelde… Abdullah Yıldırım, seçimlerde CHP ilçe başkanıydı Mart 2009’un hemen ardından istifa edip, belediyede başkan yardımcılığı görevine geldi.
AK Parti’de yavaş yavaş önümüzdeki günlerde yerel seçimlerde iktidara yürüyecek ekip de şekillenmeye başladı. Anlaşmazlıklar bu sebepten yer yer kendini hissettirebilir. AK Parti’den geçtiğimiz günler ayrılan bir ilçe yöneticisinin karşı saflarda giriştiği destek arayışına CHP’lilerin prim vermeyişini takdir etmemek mümkün değil. Eskiden olsa ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ demeyi, düşünmeyi kâr sayanlar görürdük. Bu noktadan uzaklaştığımızı gözlemlemek Silivri siyaseti adına umut verici bir gelişme. Bir partiden diğerine gözünü kırpmadan gidenler, yıllardır birlikte çalıştıkları insanları dibine kadar kötüleyen anlayış en büyük zararı kendine veriyor esasında. Güven ve itibar kolay kaybedilen zor kazanılan şeyler. İlla bir şeyden vazgeçeceksek hayatta gözden çıkardıklarımıza dikkat etmek gerekir. Farklı bir yola da gireceksek bunu başkalarına zarar vermek önceliğiyle değil kendimize en az zararı vererek yapmayı düşünmeliyiz… En azından bunu yapabilmeliyiz. Kendi canımız, itibarımız kadar başkalarınınkinin de kıymet taşıdığını da hesaba katarsak adımlarımızı daha doğru atmış oluruz…

AK PARTİ’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
AK Parti’nin 12. Kuruluş yıldönümü bugün. Türkiye siyasetine farklı bir format attığı kesin. Şahsen eleştireceğim pek çok politik yaklaşım ve kararına rağmen, inkâr edilemeyecek bir farklılık yarattıkları aşikâr. Partinin 12 yıllık siyasi ve iktidar serüveninin ardından adalet ilkesine daha çok hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtme ihtiyacı duyuyorum. Kalkınma konusundaki gelişmeler açısından umutsuz değilim. Silivri’de ciddi bir mesafe kat ettiklerini de söylemek mümkün.

NİCE YILLARA
Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Suna Göçengil’in doğum günü bu gün. Kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu nice yıllar diliyoruz.

HAKARETLERE ALDIRIŞ ETMEMEYİ BİLEN KİŞİ...
Bir zamanlar bir delikanlı bir bilgeye talebe olmak istedi...
-"Bana öğrenci olmak zordur...” dedi bilge...
"Korkarım sen bunu başaramazsın...”
Fakat genç kararlıydı...
Kendisinden ne isterse yapmaya hazır olduğunu söyledi...
Bilge de ona manevi yoldaki ilk görevini verdi:
-”Bir yıl boyunca, seni kim kızdırmaya çalışırsa ona bir lira vereceksin...”
Genç denileni yaptı ve tam bir yıl boyunca kendisini öfkelendirmeye çalışan insanlara para verdi...
Bir yılın sonunda genç bilgeye geldi ve bundan sonra kendisine verilecek vazifeye hazır olduğunu bildirdi...
-"Önce şehre git ve bana biraz yiyecek al...” dedi bilge...
Genç yanından ayrılır ayrılmaz, bilge dilenci kıyafetine bürünüp, sadece kendisinin bildiği kısa bir yoldan gençten önce şehre ulaştı...
Gencin geçeceği yola oturdu, onu beklemeye başladı...
Bir süre sonra genç göründü...
Tam yanından geçerken, dilenci görünümündeki bilge ona hakaret etmeye başladı...
Başkalarının duyacağı kadar yüksek sesle, onun ne kadar aptal göründüğünü söyledi...
Fakat gençte hiçbir öfke işareti yoktu...
Tam aksine,
-"Ne kadar harika...” diye karşılık verdi genç sakin bir şekilde...
-"Tam bir yıl bana hakaret eden herkese para ödemek zorunda kaldım... Şimdi tek kuruş ödemek zorunda değilim...”
Bunun üzerine bilge üzerindeki dilenci kıyafetini çıkardı ve gence dönerek şöyle dedi.
-"Başkalarının ne dediğine aldırış etmemeyi başaran bir kişi bilgelik yoluna adım atmış demektir...”


YORUM YAP