XXXXX

Işıklar, Kandemir İle İlgili İddialara Ne Dedi?

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali muhteşem bir açılış ile start aldı. Gerek gazete gerekse dernek başkanlığım döneminde ve iş hayatında çokça organizasyon yaptığım için nasıl güç bela bir iş olduğunu çok iyi bilirim. Ama bu tür etkinlikleri sadece kenardan izleyen veya katılan insanlar organizasyonu yapanların üstlendiği sorumluluk ile bunun verdiği stresi anlayamazlar.
Yüzlerce insanın emek vererek, üzerinde titrediği etkinliği iki kişinin tartışması ile anlatmak büyük bir haksızlık. Konuyu Özcan Işıklar ile Yılmaz Kandemir arasında yaşandığı konuşulan tartışmaya getireceğim. Evsahibi olmanın verdiği yük ile gerilen sinirlerin bir olayda patlaması için ateşe bile gerek yoktur. Binlerce insanın katıldığı organizasyonlarda herkesi eşit şekilde memnun etmeniz imkansız. Binlerce kişi yerine yüzlerce gelseydi ne oturma yeri krizi yaşanırdı ne de izdihamın önlenmesi konusunda sıkıntı.
Velhasıl konuyu Işıklar’a sordum. “Aramızda yaşanan şeyi tartışma olarak bile değerlendirmem. Ne Yılmaz Kandemir’in ne de benim basını engellemek gibi bir niyetimiz yoktu. Sadece bir anda sahnenin önünde oluşan kalabalığı ayıklayarak, basının rahat çalışmasını istedik. Yılmaz Bey görevine biraz kendini fazla kaptırdığı için stres yaptı ben de rahatsız olduğu konuyla diğer görevlilerimizin ilgilenmesini rica ederek, müdahale etmemesini istedim. Abartacak bir şey yok. Festivalimiz çok güzel bir başlangıç yaptı. Halkımızın ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kendi aramızdaki tartışmalar da organizasyonun ve hizmetlerimizin halka daha iyi sunulması içindir. Şahsi bir şey yok. Özellikle basına karşı hiçbir art niyet söz konusu değil.  Kaldı ki bu yıl etkinliklerimizi daha rahat takip edebilmeleri için yer ve özel kartlar ile düzenleme getirdik. Vatandaşların etkinliği kayıt altına alma arzusunun meydana getirdiği ufak karışıklık, sinirlerin yersiz gerilmesine neden oldu ama çözüme kavuşturamayacağımız bir şey değil” şeklinde yaşananları anlatan Işıklar, düzenledikleri etkinliğin en iyi şekilde devam etmesinin en büyük arzu ile gayretleri olduğunu aktardı.

Haberin devamı 22.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP