XXXXX

Işıklar In Yolu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün oldukça geniş bir basın toplantısı düzenledi. Önceden ilan edildiği şekliyle 2011’de yapılan ve 2012’de gerçekleştirilecek çalışmaların anlatılacağı biliniyordu. Ancak Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın son basın toplantısından sonra Işıklar’ın, bu konuya ağırlık vermesini bekliyordum. Epey ağırlık vermiş ama kendi alan ve konularını da ihmal etmediği ortada.
2011’de yapılanları, mahalle toplantılarında defalarca anlatan Işıklar, basın mensupları için de kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. “Ben anlatırken yorulmuyorum ama siz dinlerken yoruluyorsunuzdur” tespiti çok doğru. Birçokları, “Ne yaptı ki ne anlatıyor?” diyebiliyor kolaylıkla. Ama gözümüzün önünde olan gerçekler var ki onları hepimiz, Işıklar’ı seven de sevmeyenler de görüyor. İster kabul etsin, ister de etmesinler yapılan her şey ortada. Her şey derken, olumlu olumsuz her anlamdaki karar ve uygulamalardan söz ediyorum.
Işıklar’ın üslubuna bakılırsa epey rahatladığı ortada. Normal (ya da anormal mi demek gerekir) durumda, Işıklar, Karakaş’ın iddialarıyla çileden çıkmış bir şekilde esip gürlerdi. Ama bu sefer önceliği kendi yaptıklarını sabırla, anlayışla anlatmaya adamış gibi.
Rakipleriyle mücadele etmek için harcadığı zamanın Silivri halkına hizmet etme vaktinden çalındığının farkına varmış gibi geldi bana. Doğrusu da buydu zaten, ta başından bu yana. Ama ne diyor Mevlana, “Hamdım, piştim, yandım”…
Delege seçimlerinde sağladığı başarının da Işıklar’ın yüksek moralli halinde payı olduğu aşikar. Ama son toplantısında özellikle Metin Karakaş’a yönelik verdiği cevaplarda ikili arasında süre gelen mücadeleyi kişisellikten ayırma gayreti dikkatimi çekti. Sonuçta hepimiz biliyoruz ki siyaset kişiler arasında bir münasebet değil çok daha kapsamlı ve kompleks bir süreç. İsimleri farklı olsa da Silivri’de CHP ile Ak Parti arasındaki mücadelede bir değişiklik olmayacaktı. Dün Hüseyin Turan ile Selami Değirmenci arasında süregelen rekabetin bugünkü başaktörleri Metin Karakaş ve Özcan Işıklar. Gelecekte başka isimler olacak ama rekabet varlığını sürdürecek. Bunun için fikir mücadeleleri, karar uygulamaları üzerine tartışmalar kişiselleştirilmemeli. Diyeceksiniz ki “2014’teki yerel seçimde de aday kimlikleri çok önemli o ne olacak?” Doğru, genel seçimlere nazaran yerel seçimlerde partilerin aday göstereceği isimlerin seçmen üzerindeki etkisi, birebir olması nedeniyle mühim. Ama tamamıyla belirleyici değil. Bunun için abartmaya gerek yok, gerektiği ölçü ve sınırlarda kalınması herkes için en kabul edilebilir durum.
Haberin devamı 31.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP