Sevginar Sali

Işıklar için Pirus zaferi tehlikesi

Pirus zaferi; yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanılan zaferin, verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın üçüncü dönemi ile ilgili böyle bir tehlikeyi çok yüksek görüyorum.
“Zafer zaferdir” demeyin, öyle olmadığını iktidarınızın her geçen günü daha büyük bir şiddetle tecrübe etmek zorunda kaldığınızda iş işten geçmiş olur.
Kaldı ki buna da razı olurken, tüm olumsuz öngörülerimizden daha büyük kaybetme riski de var…
Bu çalkantılı adaylaşma süreci inşallah yeni dönem için eskilerden daha sağlıklı düşünebilme konusunda aynı zamanda bir silkinmedir de…
Umut bağladığınız, beklentilerinizi yükselttiğiniz bir kimsenin bazı şeyleri yapamadığını görmekten daha acısı ne biliyor musunuz? Çok daha fazlasını yapabilecekken yapmaması, çoğu varken azıyla yetinmesidir…

YILMAZ ÇALIŞIYOR, AK PARTİ CAMDAN BAKIYOR!
Seçim yokken bile daha aktif bir AK Parti vardı. Son bir aydır gözlemlediğim şeyi anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. Hani hep böyle olsalar, söyleyecek sözümüz olmaz ama AK Parti Teşkilatının nasıl çalıştığını, ne kadar aktif sahada olabildiklerini bilip de şu anki durumu gördükçe şaşırdıkça şaşırıyor insan. ‘İttifak Adayı' moral bozukluğu diyeceğim Binali Yıldırım'ın İBB adaylığının da mı hatırı yok? Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı tüm yoğunluğuyla çalıştıkça, AK Parti'nin işi ağırdan alması daha çok göze batıyor.
O hepimizin çok iyi bildiği şarkıyı uyarlarsak, “Volkan Yılmaz çalışıyor, AK Parti ilçe merkezi camından bakıyor” çıkıyor ortaya.
Seçime iki aydan daha kısa bir süre kala bunları not edelim… Olası bir kayıpta sorumluluk faturası hesaplanırken lazım olur.
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun teşkilatı üzerinde etkisini güçlendirmesi gerektiği hissinden kurtulamıyorum. Kontrolün tamamen elinde olduğu görüntüsünden uzak seyrediyor gidişat. Cumhur İttifakına sözde ifade edilen inançtan uzak ölçüde destek sunan bir İlçe Başkanı var gündemimizde.
31 Mart'ta sandığa yansıyacak sonuçlarda Cumhur İttifakı İBB Adayı Binali Yıldırım ile Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz oyları arasındaki farkta AK Parti Silivri Teşkilatının sadakatini göreceğiz.
MHP teşkilatındaki heyecanın yarısını AK Parti de ittifak doğrultusunda ortaya koysa Silivri'de işin rengi değişir…
Diğer yandan da CHP'lilerdeki hırs, akla yenilse Silivri güllük gülistanlık olur.

***
Silivri'de mevcut yerel iktidar gücünü taçlandırmak ve haklılığının ispatı için çalışırken, rakipleri girdikleri yarışın galibi olmak adına mücadele edecek.
İktidarı korumak, kazanmaktan daha zor… Yani CHP ile İYİ Parti'ye, AK Parti ve MHP'li rakiplerine nazaran daha çok emek daha az kazanç düşer.

YORUM YAP