XXXXX

İktidar İle Muhalefetin İşbirliği

Ekim Ayı Meclisi’nin ikinci oturumunu kapatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar diyor ki; “Otogalerici ve otopark projelerinin kararını bir sonraki meclise bırakıyoruz. Tartışılsın, ortak anlayışta buluşmaya çalışıyoruz. Bu sürece katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. Düşüncelerimiz farklı olabilir, onları ortak zenginliğimize dönüştürmeliyiz. Tartışma kültürünü kazandıktan sonra ne kadar verimli olabileceğimizi göreceğiz. Herkese teşekkür ediyorum.”
Pazartesi günkü konuşmasını hatırladığınızda Işıklar’ın otogalericiler konusunda gerekli görüşmeleri Cuma günü kararı aldıktan sonra yapacağını söylediğini görürsünüz.
İktidarın, muhalefet ile uzlaşmayı eski belediye binası bölgesindeki katlı otopark ile sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Bir çokları bu fikre sahip olabilir. Bence tek neden bu değil. Muhalefetin tavrında bana göre bir değişiklik yok. Karakaş her zaman söylüyor, “Bize bir adım geleni biz 10 adım gideriz”i istikrarlı şekilde uyguluyor.
Işıklar, siyasi çekişmelerin, zıtlaşmaların iktidara fayda getirmediğinden artık emin olmuş olmalı. Uzlaşıyla çıkılan her yolda varılmak istenen hedefe sağlıklı şekilde ulaşıldığını gördü.
Parti içindeki muhalefetin hat safhaya ulaştığı bir dönemde AK Parti’ye ikinci bir cephede aynı mücadeleyi Işıklar bile göze almadı. Parti içindeki olaylar yatışana kadar Işıklar, AK Parti ile zıtlaşmayacak. Hatta bana göre seçimlere kadar belediye gündeminde iktidar ile muhalefet tartışmaları ye-rine işbirliğini tartışacağız. Aslında olması gereken bu. Seçim zamanı bu durum, siyasetin çizdiği rotada farklılıklarını tekrar tekrar en keskin şekilde ortaya koyacaktır kuşkusuz.
Kaldı ki Işıklar’ın CHP ile olduğu kadar Karakaş’ın da AK Parti içinde ilçe kongreleri nedeniyle meşguliyeti her zamankinden daha fazla ve farklı olacaktır.
Görülen o ki yerel seçimlere kadar yerel iktidar İSPARK aracılığı ile katlı otopark projesini, muhalefet ise Eski Belediye İş Hanı/ 1 Noter eski binası yerine İSKİ ve İBB irtibat merkezi olarak kullanılacak bina yatırımıyla çarşı ile ilgilerini yoğun olarak sürdürecek.

Otopark mevzusunun ne şekilde çözüme kavuşturulacağı kadar galericilerin şehir dışına çıkartılması ile ilgili süreç de çok önemli. Kesin olan şu ki galerilerin bir an önce taşınması lazım. Bu süreçte herkesin ortak faydada buluşması belediyenin üstleneceği görev ile bunun sonuçlarına bağlı.  Yıllardır konuşulan ama bir türlü uygulanamayan bu süreç, Silivri’de kentsel anlamda devrim niteliğinde bir karar. Işıklar’ı aldığı kararlardaki radikallik ve cesaretten dolayı kutlamak gerekir. Eski düzeni yenilemek, değiştirmek zordur. Bir taşı yerinden kaldırdığınızda altından neler çıkacağını bilemezsiniz. Çok sevimsiz şeyler de olabilir. İktidar ve İBB desteğinden yoksun, ilçe belediyesinin kısıtlı imkanlarıyla kalkışılan işler, bir çoğu tamamlanan projelerin hakkını vermek gerek.

Haberin devamı 11.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP