Sevginar Sali

Her şey kendi mecrasında akmalı...

CHP'nin bir süredir devam ettiği mahalle ziyaretleri dün akşam Alipaşa ve Seymen ile devam etti…
Yönetimin seçim olmaksızın diriliğini, insanlar ile kaynaşma şevkini takdir ettim açıkçası. İBB iktidarının etkisi ilçe belediyesinin kaybedilmesini telafi etmiş neredeyse… CHP'nin evvel zamandan bu yana vatandaşa görüşlerini rahatlıkla ifade etme imkânı sunma özelliği de baki.
Alipaşa Muhtarımız İlhan Şahin de Seymen Muhtarımız Bahattin Gença da ateşli şekilde bölgelerinin ihtiyaç ve taleplerini CHP'lilerle paylaştı, bölge sakinleri ile uyumlu biçimde talipleri ilettiler.
İki yeni muhtar için konulara vakıf oluşları ve hizmet heyecanları çok hoştu. Alipaşa'da isteklerin dinlenmesi hususu bir yana Seymen toplantısı özellikle çok sesli ve çok renkliydi.
***
CHP'nin toplantılarının daha sağlıklı ilerlemesi için bazı düzenlemeler gerektiğini ifade etmeden geçemeyeceğim. Şöyle ki İlçe Başkanı genel siyasete neredeyse hiç girmezken, İBB konularını uzun uzadıya anlatmakta. Oysa düzenlenen toplantılarının birçoğunda yanında partisinin iki İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu da yer alıyor. Esen'in kendini kanıtlama gayretini de anlayışla karşılıyorum da sorumluluk alanı ve mecrasında akmama durumunda çok yakın bir zamanda tatsızlık çıkacağı da aşikar. Huzursuzluk başlamış bile… Esen, genel siyaset ve İBB temaslarından söz eder ama çalışmalar ve süreçler hakkında İBB meclis üyeleri bilgi verir, Silivri Belediye Meclis Üyeleri bölgeleri ve yerel yönetim hususlarına gerektiği şekilde değinebilir. CHP İlçe Başkanı, halkın seçtiği partili isimleri parlatarak aslında kendi dönemini ve üstlendiği görevi parlatacağının farkına varmalı.

HOŞGELDİNİZ MÜDÜRÜM
Silivri Emniyet Müdürlüğü görevine kısa bir süre önce atanan Cemil Erim farkını hemen hissettirdi. Gelen haberlerden anlaşıldı zaten de, dün bir de yüz yüze tanışma fırsatı bulduk. Silivri'ye tekrardan hoş geldiniz, taşıdığı hassasiyetlerle çok güzel işlere imza atacağına dair umut aşıladı bende… Hayırlı olsun inşallah…

YORUM YAP