XXXXX

Her Seçim Bir Vazgeçiştir


Büyükçavuşlu Mahallesi’nde düzenlediği basın toplantısında Silivri ile ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğü konular hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçede ciddi yol düzenleme çalışmaları yapmayı planladıklarını açıkladı.
Işıklar; “Fevzi Çakmak Caddesi’nden başlattığımız yol düzenleme çalışmalarımız, aynı kalitede birçok cadde ve sokağımızda devam ediyor.
Silivri merkezimizde bulunan Uğur Mumcu Meydanı’nı da trafiğe kapatarak, Bakırköy Meydanı gibi tam bir meydan yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili de vatandaşlarımızın, yetkililer ve bölge esnafımızın görüşlerini alacağız” şeklinde konuştu.
Konuştu konuşmasına da daha karar verilmeden, uygulamanın artı veya eksisini tartmaya gerek kalmadan ortalık ayağa kalktı.
Oysa bu kadar telaşa gerek yok. Çünkü Işıklar, Uğur Mumcu Meydanı’nın trafiğe kapatılma sürecini otopark ihtiyacının bölgede karşılanması şartına bağladı. Sürecin bölge halkı, esnaflarıyla, UKOME yetkilileri ile değerlendirmesi zorunluluğuna işaret etti.
Belediye Başkanı, özellikle alt yapısını hazırlamadan, halka danışmadan, onayını almadan böylesine önemli bir uygulamayı hayata geçirmeyeceklerini, yöneltilen sorulardan yola çıkarak peşinen, ifade etti.

Basın toplantısında yapılan değerlendirmeler ışığında önemli bir konuya değinmek istiyorum; Silivri’de iktidarı kaybeden AKP’nin ilçeye yönelik yatırım yaklaşımına.
“AKP siyasi ayrım gözetmeksizin bize hizmet etsin” istiyoruz. Ama biz, Silivri halkı o siyasi ayrımı gözeterek, AKP’yi yeniden iktidara taşımama kararlılığımızı ortaya koyduk. Bizim yaptığımız ve kendimizde hak gördüğümüz şeyi, AKP yapmasın istiyoruz. Burada bir haksızlık yok mu sizce? Biz bir şeylerden vazgeçerek zaten bir seçim yapmadık mı?

Biri işi yapmanız gerektiği için yerine getirirsiniz bir de severek, özenerek yapma durumunuz vardır. AKP, Silivri iktidarını kaybettikten sonra belirttiğim bu ikilemin arasında bocaladığı izleniminden, doğal olarak, kurtulamıyor. İBB’nin bütçesi ifade edilenlere göre ¼ oranında küçüldü. Işıklar’ın iddiasına göre yapılabilen yatırımlarda ise öncelik, ihtiyaçların aciliyetine göre değil, İBB’nin önemsediği bölgelere göre yapılmakta. Silivri’nin acil ihtiyacından ziyade AKP, özel bağları olan bölgelere, doğal olarak, öncelik tanıyor.
Bir çocuk düşünün yalın ayak. Bir de kendi kızınızın ayakkabısı eskimiştir. İkisinin de yeni bir tift ayakkabıya ihtiyacı var. Kimse bana imkanı olduğunda ilk anda ayakkabısız kalan çocuğun ihtiyacını karşılamaya kalkacağını anlatmasın buna inanmam. Tabi ki kendi kızınızın ayakkabısını yenilersiniz.
Böyle gördük, böyle yaşıyoruz, gelecekte de bu öncelik geçerliliğini koruyacak.
Mantıklı baktığınızda eskiyen bir ayakkabı, yalınayak dolaşandan daha sonra karşılanması gereken bir ihtiyaçtır. Hayatımızı her ne kadar mantık yönlendirmeye çalışsa da duyguların belirleyiciliği yüzde 99 son kararı verendir.
Bunun için AKP’li belediyeler dururken, elindeki imkanları İBB’nin CHP’li Silivri’ye yönlendirmesi olağan üstü koşulların sonucu olur ancak. AKP İlçe Yönetimi büyük çabalarla siyasi engelleri aşarak Silivri’ye katkı sunabilir. Bunun için AKP’yi yapılmayanlar için eleştirmek yerine, yapılanlar için, halk olarak, teşekkür etmeyi ön planda tutmalıyız. İktidar siyasi nedenlerle farklı bir tutum içinde olabilir.
Sonuçta üstte anlattığım koşulların mimarı Silivri halkıdır. Karar verirken neye “evet”, neye “hayır” dediğimizin farkında hareket etmeliyiz. Her seçim bir vazgeçiştir.

EREL, İL YÖNETİMİNE
ÖNERİLDİ
CHP Silivri Eski Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel’in Berhan Şimşek Başkanlığı’nda yeniden yapılanma sürecine girdiği İstanbul İl Yönetimine önerildiğini öğrendim. Erel’in il yönetim kurulunda görev almasını isteyen belediye kanadı. İlçe yönetiminin bu konunun karar alma sürecinden haberi sonradan olduğu gibi, destek vermesi de pek beklenmiyor anlaşılan.
CHP Silivri İlçe Yönetimi ile Belediye arasında yeni bir krizin çıkması için nedenler gündemden hiç eksik olmuyor.
Aldığım duyumlara göre CHP Silivri İlçe Yönetimi il yönetim kurulu üyeliği için Hüseyin Şahin’i düşünürken, İl Sekreterliği teklif edilmesi durumunda CHP Silivri İlçe Başkanı koltuğunda değişim beklentisi hakim.

YORUM YAP