XXXXX

Hasta Şikayeti

Gazetemizi arayan ve adının Dursun Önal olduğunu belirten Gümüşyaka’da yazlıkta ikamet ettiğini söyleyen vatandaş, Anadolu Hastanesi’nde yaşadığı sıkıntıyı, “Lütfen bunu yazın” diyerek aktardı.
Kalp hastası olduğunu belirten Dursun Önal, eşiyle birlikte 05/12/2011 Pazartesi günü hastaneye gelerek  “İsmail” isimli doktora muayene olduğunu onun sevkleri sonucunda bir dizi tahlil yaptırdığını belirtti. Ali Şimşek isimli kalp doktoruna da sıra aldığını, saatin ilerlemesi nedeniyle hemşireden sırasını belirterek (12-13) randevu zamanını öğrenek bir şeyler atıştırmaya gittiğini anlattı. Kardiyoloğun kapısına geldiğinde sıranın nerede olduğunu sorduğunu hemşire hanımın da “Sıralar karıştı öylesine alıyoruz” demesi üzerine, uzun süre bekleyemeyeceğini sıra nosunu hatırlattığını belirtti. Bunun üzerine hemşire hanımın “Tost ve çayınız bitsin sizi hemen alacağım” dediğini söyledi. Doktor Ali Şimşek’in odasına girdiğinde, “Siz bizi niye tacize tutuyorsunuz” şeklinde bir tepkiyle karşılaştığını iddia eden Önal, bu sevimsiz karşılamanın ardından doktora muayene olmak istemediğini belirtmesi üzerine “Olmazsan olma” tarzında aralarında süren diyalogdan duyduğu üzüntüyü paylaştı.
Gördüğü bu muameleyi hastane sorumlularıyla paylaşmak istediğini önce “Ahmet bey” diye birinin geleceğinin söylendiğini ve gelmediğini, bir başhemşirenin kendileriyle ilgilendiğini anlattı. Önal, “Başhemşire, Ali Şimşek isimli kardiyoloğa davranışının nedenini sorduğunda “sinirliydim öyle oldu” dediğini aktardı. Ben iki üniversite bitirmiş yüzlerce o doktor gibi öğrenci yetiştirmiş bir insanım. ‘Hasta doktorun gözünü morarttı’ şeklinde haberler okuyoruz. Hastane tedbirini alsın diye bunu söylüyorum. Yarın (bugün) yine o hastaneye gideceğim ve tahlillerimi alacağım” dedi.
Hastanın iddiasına göre sırasını takip eden bir hastayı taciz ile itham eden, sonra da ‘sinirliydim böyle oldu’ diyerek olayı geçiştiren Anadolu Hastanesi Kardiyoloğu Ali Şimşek’in kahramanı olduğu bu olay ile ilgili gelişmeleri merak ediyorum. Anadolu Hastanesi’nin hasta sağlık ve memnuniyeti diye bir derdi var mı, yok mu?
Geçmiş olsun!

Haberin devamı 06.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP